Veebruarist muutub osalt linnabusside sõiduplaan, kõige rohkem puudutab see Sauga inimesi

Lauri Mutso
, Ajakirjanik
Copy
Veebruarist ei sõida osa seniseid busse enam Sauga alevikku.
Veebruarist ei sõida osa seniseid busse enam Sauga alevikku. Foto: Urmas Luik/Pärnu Postimees

Pärnumaa ühistranspordikeskus (PÜTK) muudab veebruari algusest osaliselt Sindi–Pärnu–Sauga bussiliine ja osa neist enam Sauga alevikku välja ei vii. Samuti nihkub mõnel liinil sõiduplaan.

PÜTKi vanemlogistiku Toomas Taltsi teatel muutub veebruarist number mõnel praeguse number 40 liini bussil, mis selle kuu lõpust enam Sauga alevikku välja ei sõida.

Sindis Paide maantee kaudu kulgevad bussid sõidavad veebruarist vaid Tallinna maantee peatuseni ja hakkavad kandma liininumbrit 38. Sauga alevikuni need enam ei sõida, kuid erandina sõidab endiselt Madise peatusse buss, mis väljub Tammeojalt kell 7.47 ja Bussijaama peatusest edasi Sauga alevikku kell 8.15. Säilib ka reis kell 14.40 Madise peatusest Pärnu–Sindi suunas.

Peale selle kannavad liininumbrit 38 Madise peatusest kell 8.33 Kilksama suunas väljuv ja kell 9 samast Eametsa kaudu Pärnu suunas väljuv buss, mis sõidab Raeküla kooli peatusse. Ka kell 14 Tammeojalt läbi Urge ja Kilksama Madise peatuseni sõitev buss hakkab kandma seda numbrit.

Täielikult jääb käigust ära buss, mis seni on väljunud Madise peatusest kell 8.40 ja Tallinna maantee peatusest kell 8.50 ning sõitnud Sindis mööda Paide maanteed.

Sindis Pärnu maantee kaudu sõitvate busside graafik ei muutu ja need jäävad kandma liininumbrit 40. See tähendab, et Sauga alevikku sõidab buss päeval endiselt iga 20 minuti järel.

Osal linnaliinidel muutuvad mõne peatuse läbimise ajad mõne minuti võrra, kuna olud lubavad bussidel sõita kiiremini, kui praegune sõiduplaan ette näeb. Ent hommikul liinil nr 25 Audrust linna sõites on vastupidi: buss vajab aeglasemat graafikut.

Liinil nr 16 muutuvad peatuste läbimisajad Tammiste lasteaia suunal alates Tammiste tee peatusest kaks minutit senisest varasemaks. Nr 25 buss läheb liinile samuti kaks minutit senisest varem, millega tuleb arvestada neil, kes sõidavad kella kaheksaks Audrusse kooli. Samaga peavad arvestama vastassuunas ehk Audrust enne kella kaheksat Pärnu suunduvale bussile minejad.

Linnabussil 1A, mis väljub kell 7.25, aga ka bussidel 4, 13, 15 ja 17 muutub peatuste läbimise aeg varasemaks maksimaalselt minuti võrra või siis hoopis mõni minut hilisemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles