Vuntsitud Reiu raudteesild on taas avatud

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu 31JAN2022
Pärnu 31JAN2022 Foto: Urmas Luik

Jaanuari alguses alanud remonditööd Reiu raudteesillal on lõppenud ning sild jalutajatele ja spordisõpradele taas avatud. Remondi käigus vahetati sillal välja kõik puitkonstruktsiooni osad.

Reiu vana raudteesilda kasutavad ühenduslülina aktiivselt nii Paikuse kui Pärnu elanikud, kuna see võimaldab mugavat ja ohutut ligipääsu Reiu jõe mõlemale kaldale jäävatele tervisespordiradadele.

“Mul on väga hea meel, et jaanuarikuusse kavandatud remonditööd said planeeritud tähtajaks valmis ja korda sai Pärnumaale ajalooliselt tähtis sild, mida võib ka pidada omamoodi Paikuse maamärgiks,” rõõmustas Paikuse osavallakeskuse juhataja Marika Valter.

Silla Raeküla-poolsesse otsa on kavas paigaldada metallpiirded, et takistada mootorsõidukite sillale tikkumist.
Silla Raeküla-poolsesse otsa on kavas paigaldada metallpiirded, et takistada mootorsõidukite sillale tikkumist. Foto: Raiko Hiis

Peagi vahetatakse sillal välja valgustuse liikumisandurid. Silla Raeküla-poolsesse otsa on kavas paigaldada metallpiirded, mis takistavad silla ületamist mootorsõidukitega, näiteks autode, mootorrattaste ja ATVdega, kuid need tööd ei sega jalutajatel ja tervisesportlastel sillal liiklemist.

Silla remont läks maksma 38 965 eurot. Ehitustöid tegi osaühing Virrex.

Reiu raudteesild rajati 1927. aastal seoses Lelle–Papiniidu raudteelõigu ehitusega. Kergliiklejatele avati endisaegne raudteesild pärast renoveerimist 2010. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles