Galerii ja video ⟩ Eesti vanim lasteaed tähistas kodumaa sünnipäeva suurejoonelise rongkäiguga

Copy

Tänasel maagilisel kuupäeval tähistas riigi vanim, 128 aastat järjepidevalt tegutsenud Sindi lasteaed peatset Eesti Vabariigi aastapäeva väliaktuse ja rongkäiguga. Teist korda toimunud lipurohkest tujuküllasest sündmusest võttis osa ligemale 200 inimest, nende hulgas umbes 150 põnni.

Kell 10.30 lasteaia esisel alanud aktusel lehvisid sinimustvalgete kõrval Sindi lasteaia, Tori valla ja haldusreformieelse Sindi linna lipp.

Esmalt kajas korrusmajade ja lasteaia vahel Eesti hümn. Seejärel tervitasid elevil mudilasi Sindi lasteaia direktor Kairi Rinaldo ja Tori vallavanem Lauri Luur.

"Siin on minu kodu ja sinu kodu. Eestimaa on väike, aga sügaval meie südames. Aitäh kasvatajatele, et te õpetate lapsi oma kodumaad armastama! Elagu Eesti!" tervitas lasteaia juhataja kohaletulnuid.

Rinaldo rääkis, et Eesti sünnipäeva tähistatakse varem põhjusel, kuna 24. veebruaril lapsi lasteaias ei ole. Päev ennegi on neid lühendatud päeva puhul vähem kohal. "Täna on kõik lapsed kohal ja maiustame kommidega ning teeme õppeköögis lastega ise pidulikud võileivad. Homme sööme kindlasti kiluvõileiba," kõneles direktor. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles