30aastase staažiga bussijuht: kõigile klientidele meele järgi olla pole kerge

Pärnu Postimees
Copy
Toomas Raid on keeranud bussirooli 30 aastat.
Toomas Raid on keeranud bussirooli 30 aastat. Foto: Lux Express

Tänasel rahvusvahelisel bussijuhtide päeval kuulutati Lux Expressi üheksa kuud kestnud aasta bussijuhi konkursi võitjaks Pärnumaalt pärit üle 30aastase bussijuhistaažiga Toomas Raid.

Aasta bussijuhi konkurss toimus esimest korda ja vähemalt esialgu on see ühe ettevõtte sisene mõõduvõtmine. Konkursil hinnati juhtide võimeid viies kategoorias: teenindusoskus, tehniline sõiduoskus, liiklusteooria, kolleegide hinnang ning libedasõit.

Konkursi võitnud Toomas Raid paistis eriliselt silma oma tehniliste sõiduoskuste poolest ning sooritas parima tulemuse libedasõiduski.

“Sõit on alati olnud üks minu tugevamaid külgi. Kõige keerulisem on alati klienditeeninduse pool: kliendid on erinevad, nõudmised on erinevad ning kõigile meele järele olla pole kergete killast,” ütles üle 30 aasta bussirooli keeranud Raid. Ta lisas, et päevatöös on kõige meeldivamad aga just need olukorrad, kui keeruliste tee- ja ilmastikuoludega sihtkohta jõudes on kliendid pärast reisi siiralt tänulikud.

Aasta bussijuhi konkursi finaalvõistlusel tuli näidata osavust libedasõidus.
Aasta bussijuhi konkursi finaalvõistlusel tuli näidata osavust libedasõidus. Foto: Lux Express

Pärnumaalt pärit juhi jaoks ei ole tegu esimese auhinnaga – Raid võitis 2017. aastal bussijuhtide kutsevõistlused ning tuli veoki- ja bussijuhtide MM-võistlustel neljandale kohale. Siiski tunnistas auhinnatud bussijuht, et seekordne võit tuli üllatusena.

“Enne võistlust oli väike närv sees, aga see on selline mõnus tunne. Kogu konkursi juures oligi kõige nauditavam just finaalvõistlus,” lausus ta.

Konkursil pälvis teise koha Märt Jätsa ning kõrgele kolmandale kohale tuli Raigo Raudsepp. Kokku osales konkursil ligemale 120 bussijuhti, kellest kümme jõudsid Vana-Võidus VIKK autokoolis korraldatud finaalvõistlusele, kus osavust prooviti libedasõidus.

Vana-Võidus finaali jälginud Eesti bussijuhtide ühingu esimees Evald Lass peab taolise konkursi toimumist väga tähtsaks. “Kindlasti võiks sellest võistlusest kujuneda iga-aastane traditsioon. On näha, et see paneb juhte pingutama ning mis veel olulisem, väärtustab nende tööd,” ütles Lass.

Pärnumaalt pärit 30aastase bussijuhistaažiga Toomas Raid (keskel) teenis aasta bussijuhi konkursil esikoha. Teiseks tuli Märt Jätsa ning kolmandaks Raigo Raudsepp.
Pärnumaalt pärit 30aastase bussijuhistaažiga Toomas Raid (keskel) teenis aasta bussijuhi konkursil esikoha. Teiseks tuli Märt Jätsa ning kolmandaks Raigo Raudsepp. Foto: Lux Express
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles