Audru kandis vahetatakse välja üle 200 tänavavalgusti

Pärnu Postimees
Copy
Audru osavallas vahetatakse välja üle 200 tänavavalgusti.
Audru osavallas vahetatakse välja üle 200 tänavavalgusti. Foto: HEGE-LEE PAISTE

Pärnu linnavalitsus tunnistas Audru osavalla tänavavalgustuse taristu rekonstureerimise riigihanke võitjaks osaühingu Leonhard Weiss.

Audru osavalla tänavavalgustuse uuendamine on osa suuremast projektist, mille käigus uuendatakse valgustussüsteemi kõigis kolmes Pärnu osavallas ja keskuslinnas Ülejõe linnaosas. Audru alevikus puudutavad tööd 73, Papsaare külas 54 ja Lavassaare alevis 89 valgustuspunkti.

Neis piirkondades asendatakse amortiseerunud paljasjuhtme-õhuliinid maakaabliga ning betoon- ja puitpostid metallpostidega. Kohtades, kus on juba metallpostid ja maakaabel, vahetatakse naatriumpirniga valgustid ajakohaste energiasäästlike LED-valgustite vastu.

Osavalla tänavavalgustust soovis uuendada kuus ettevõtet. Leonhard Weissi pakkumus oli koos käibemaksuga 479 974 eurot ja 80 senti. 

Kokku vahetatakse välja 874 tänavavalgustit, neist 193 Tõstamaal, 226 Paikusel, 239 Ülejõel ja 216 Audru osavallas.

Paikuse, Ülejõe ja Tõstamaa tänavavalgustuse taristu renoveerimise hankeid valmistatakse ette.

Pärnu linna tänavavalgustuse renoveerimise teist etappi toetab keskkonnainvesteeringute keskus Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondist ligemale 1 173 900 euroga.

Pärast vaidlustusaja lõppemist saab linnavalitsus hanke võitjaga lepingu sõlmida. Tööde valmimisaeg on tuleva aasta veebruaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles