Prokuratuuri süüdistus ⟩ Mees ja naine mõrvasid sugulase, et saada omale ta kinnisvara

Copy
See kaader politseiniku rinnakaamera salvestisest pärineb läinud augustist, kui korrakaitsjad ja veterinaarametnikud viisid Inge Pullati kodunt kutsikavabrikust ära 31 abitus seisus koera.
See kaader politseiniku rinnakaamera salvestisest pärineb läinud augustist, kui korrakaitsjad ja veterinaarametnikud viisid Inge Pullati kodunt kutsikavabrikust ära 31 abitus seisus koera. Foto: Kuvatõmmis

Hiljuti vahi alt vabastatud Inge Pullatile ja tema kaasosalisele Aivo Vološinile esitati nüüd ametlik mõrvasüüdistus.

Viru ringkonnaprokuratuuri teatel on lõpetatud tõendite kogumine mullu novembris Ida-Virumaal toime pandud tapmise kohta. Prokuratuur on koostanud ja kohtusse saatnud süüdistusakti kolme inimese suhtes, kellest kahte süüdistatakse mõrvas.

Aivo Vološinit ja Inge Pullatit süüdistatakse omakasu ajendil toime pandud tapmises ehk mõrvas. Süüdistuse järgi tapsid nad mullu 2. novembril endaga sugulussidemetes olnud naise eesmärgiga saada endale tema kinnisvara. Kogutud tõendite järgi oli tegu põhjalikult läbi mõeldud: nad olid juba varem välja selgitanud, mis ajal oli kannatanu elukaaslane kodust ära, samuti selle, kas kodu juures on valveseadmeid, mis võimaldaksid kurjategijaid tabada.

Samuti olid süüdistatavad enne omavahel ära jaotanud tegevuse: samal ajal kui Vološin kannatanu tappis, pidas Pullat õues valvet. Pärast kuritegu otsiti kannatanu elukoht läbi ja võeti sealt kaasa eri väiksema väärtusega esemeid, muu hulgas tema pangakaart ja selle PIN-kood.

Päeval pärast tapmist panid Vološin ja Pullat surnukeha autosse ja viisid selle kõigepealt sündmuskohalt Põhja-Pärnumaa valda Viluvere külla enda elukohta Andu-Papi tallu. Päev hiljem asetasid nad Põhja-Pärnumaa vallas laiba tee äärde ja katsid selle koormakilega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles