Lääne prefektuuris vahetus kriminaalbüroo juht

Pärnu Postimees
Copy
Margus Raspel.
Margus Raspel. Foto: PPA

Maist alustas Lääne prefektuuri kriminaalbüroo juhina tööd Margus Raspel, kel on pea 20 aastat kogemust maksu- ja tolliameti (MTA) uurimisosakonnast.

Margus Raspel juhtis MTAs viimased pea neli aastat rahvusvahelise kriminaalkoostöö talitust. “Olen olnud pikalt seotud rahvusvahelise kuritegevuse vastase võitlusega, millest saadud kogemusi on mul nüüd hea meel jagada uues kohas,” ütles Raspel.

Lääne prefekt Kaido Kõplas rääkis, et prefektuur on kriminaalbüroo juhti otsinud 2021. aasta sügisest. Margus Raspelile tegi ta ettepaneku alustada kriminaalbüroo juhi kohal, sest tal on pikaaegne kogemus selleks tööks vajalikes valdkondades. “Raspelil on väga pikk jälitustegevuse kogemus, ta on rahvusvahelisel tasandil töötanud raske peitkuritegevusega ja käinud pikkadel välismissioonidel,” selgitas Kõplas.

MTAs töötas Raspel 2001. aastast nii uurimisosakonnas, jälitus- ja narkotalituses kui Europolis. Aastatel 1998–2001 oli Raspel Põhja prefektuuris kriminaalpolitseinik.

Lääne prefektuuri kriminaalbürood viimased 12 aastat juhtinud Nils Sempelson alustas mullu oktoobris tööd PPA keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo Lääne talituse juhina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles