Kaitsja: Mikk Tarraste oli riigikohtu otsusest väga löödud

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Tunamullu juunis Lihula kandis vähemalt kaks inimest tapnud ja 17 inimese elu ja tervist ohustanud Mikk Tarraste jääb riigikohtu otsuse järel eluks ajaks vangi.
Tunamullu juunis Lihula kandis vähemalt kaks inimest tapnud ja 17 inimese elu ja tervist ohustanud Mikk Tarraste jääb riigikohtu otsuse järel eluks ajaks vangi. Foto: Urmas Luik/Pärnu Postimees

Eelmisel nädalal Eesti 40. eluaegseks vangiks saanud Lihula tulistaja Mikk Tarraste oli oma kaitsja sõnutsi riigikohtu otsusest väga löödud.

“Ta helistas järgmisel päeval pärast seda, kui riigikohus otsustas kassatsioonikaebust menetlusse mitte võtta. Pikka juttu meil ei olnud. Loomulikult oli ta väga löödud,” ütles Mikk Tarraste kaitsja Rünno Roosmaa. “Olime arvestanud, et riigikohus sellise otsuse teeb, aga oma karmuses on see inimesele rusuv.”

Roosmaa jutu järgi ei tehtud lühikese jutuajamise käigus plaane edasiseks. Pärast kolme kohtuastme lahendeid jääb jõusse Tallinna ringkonnakohtu aasta alguses tehtud otsus, millega esmalt mullu kevadel Pärnu maakohtus 20aastaks vangi mõistetud Tarrastele määrati tänavu aasta alguses eluaegne vanglakaristus.

Advokaadi väitel jääb Tarrastele veel võimalus kasutada teistmismenetlust ehk paluda jõustunud kohtuotsus uuesti riigikohtus läbi vaadata. Selleks peavad aga ilmnema uued asjaolud ja riigikohus otsustama, et juhtum tuleb taas läbi vaadata. Samuti saab viie kuu jooksul kaevata Eesti kohtusüsteemis langetatud otsuse Euroopa inimõiguste kohtusse. Sellekski peavad Tarrastel olema kaalukad argumendid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles