Tõstamaa vanas meiereis avatakse restoran

Pärnu Postimees
Copy
Ettevõtmise eestvedajad on ­pealinlased Anne-Liis ja Andrei ­Ostov, kel veel paar aastat tagasi hotelli rajamise mõte pähegi poleks tulnud.
Ettevõtmise eestvedajad on ­pealinlased Anne-Liis ja Andrei ­Ostov, kel veel paar aastat tagasi hotelli rajamise mõte pähegi poleks tulnud. Foto: Urmas Luik

Tõstamaa meierei pea sada aastat vanas endises tootmishoones teeb homme uksed lahti Meierei Resto. Selle avamine on jätkuks eelmisel suvel avatud hotellile ja sellega jõuab lõpule hoonetekompleksi renoveerimise esimene etapp.

Tõstamaa Meierei peremehe Andrei Ostovi sõnutsi on restorani avamine loogiliseks jätkuks hotellile, et külalistele toiduelamustki pakkuda. “Kuivõrd asume Tõstamaa keskuses, ootasid uut söögikohta Tõstamaalt läbi sõitvad puhkajad ja muidugi omakandi inimesed, kellele restoran annab võimaluse kodu lähedal head sööki nautida ja pidupäevi tähistada,” lausus ta. 

Restorani atmosfääri kujundamisel on arvestatud samade väärtustega nagu hotelli renoveerimisel: võimalikult palju taaskasutatud materjali ning eri ajastute mööbli ja sisustuselementide kasutamine.

Näiteks on baarilett ehitatud meierei vaheseinte saja aasta vanustest palkidest, seintes on alles jäetud ehe Tõstamaa tellis, lauad-toolid on pärit antiigiväljamüükidest. Vana säilitamise kõrval on sisustuse renoveerimisel ja loomisel abiks olnud kohalik puiduettevõte Adler Puit.

Tõstamaa meierei endises tootmishoones avatakse homme restoran.
Tõstamaa meierei endises tootmishoones avatakse homme restoran. Foto: Tõstamaa Meierei

Meierei Resto menüü on üles ehitatud kohalikule värskele toorainele ja rannarahva maitsetele. 

Peakokk Timo Otstaveli sõnutsi muutub menüü hooajati. “Kevadel on kalatoitudel suurem rõhk – praegu näiteks ei saa kuidagi mööda vaadata värskest haugist või kohast,” selgitas Otsavel. Ta lisas, et kuivõrd tegu on hoonega, kus aastakümneid on tehtud juustu, siis inspireerivad maja seinad paljudes toitudeski just juustu kasutama.

Meierei peremehe väitel ei ole Tõstamaa meiereis plaanis juustu tootma hakata, küll aga saab sel aastal laienduse hotell ja lõplikult korda territoorium. “Eelmisel aastal saime külalisi vastu võtta renoveeritud peamajas, selleks suveks avame uued toad ja sauna vanas juustulaos,” rääkis ta, lisades, et kuigi laiendusplaane on veel, soovitakse kindlasti jääda minihotelliks.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles