Aasta õde töötab Pärnu haiglas

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Aasta õde Laura Oisalu töötab Pärnu haiglas.
Aasta õde Laura Oisalu töötab Pärnu haiglas. Foto: Triin Künnapas

Tänasel rahvusvahelisel õdede päeval andis Eesti õdede liit üle aasta õe ja hooldustöötaja ning õendusvaldkonna aasta teo auhinna.

Aasta õde Laura Oisalu töötab Pärnu haigla psühhiaatriakliinikus ning psühhiaatria ja psühhoteraapia keskuses Sensus vaimse tervise õena. Ta on magistrikraadiga eriõde, kelle uurimis- ja tööalane erihuvi on seotud sõltuvushäiretega patsientidega.

Tema eestvedamisel loodi Pärnu haiglas vaimse tervise õe vastuvõtt ravimisõltuvusega patsientidele – Eestis ainulaadne teenus. Peale selle osaleb Oisalu õendusvaldkonna juhendite väljatöötamisel ning korraldab koolitusi elanikkonnale ja perearstidele.

Kolleegid iseloomustavad aasta õde alati heatujulise ja sõbralikuna. “Ta teeb oma tööd suure pühendumise ja südamega ning on väga hinnatud patsientide seas,” avaldasid töökaaslased.

Kolleegid iseloomustavad Laura Oisalu alati heatujulise ja sõbralikuna.
Kolleegid iseloomustavad Laura Oisalu alati heatujulise ja sõbralikuna. Foto: Triin Künnapas

Vabal ajal panustab Oisalu Pärnumaa Naiskodukaitse töösse ning koroonakriisi ajal nõustas abivajajaid ohvriabi kriisitelefonil.

Aasta hooldustöötaja tiitli pälvis Kuressaare haiglas tegutsev Lea Malk ning aasta teo auhinna PAI kampaania.

”Õenduse põhiväärtus on inimestest hoolimine ja just seda väärtust kannavad kõik kolm laureaati,” ütles õdede liidu president Anneli Kannus.

Pärnu haigla juhatuse esimees Urmas Sule õnnitles tänase tähtsa päeva puhul kõiki asjaomaseid. “Õed on iga haigla ja tervishoiuasutuse selgroog ning meie inimestest koosneva masinavärgi asendamatud mutrid,” märkis Sule, kelle sõnutsi tõestasid õed pandeemia ajal, et ei anna kunagi raskustele alla.

Kokku töötab suvepealinna haiglas 444 õde, neist 17 meest, kelle keskmine vanus on 37 aastat, ja 427 naist, kelle keskmine vanus on 49 aastat.

Pärnu haiglas töötab 444 õde.
Pärnu haiglas töötab 444 õde. Foto: Pärnu Haigla
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles