Lambakasvatuse paradoks ⟩ Kuna karjakoer on seaduse järgi lemmikloom, tuleb talle niidule tassida kuut, mida ta ei kasuta (1)

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
“Valisin Gotlandi tõugu lambad, sest neil on ilus välimus, nad on kerged ja sobivad meie kandi puiskarjamaadele,” põhjendas Aaduni talu perenaine Mirjam Pikkmets aastaid tagasi tehtud otsust.
“Valisin Gotlandi tõugu lambad, sest neil on ilus välimus, nad on kerged ja sobivad meie kandi puiskarjamaadele,” põhjendas Aaduni talu perenaine Mirjam Pikkmets aastaid tagasi tehtud otsust. Foto: Urmas Luik

Määgiv ühistervitus kajab vastu Lääneranna vallas Oidrema külas laudas, mille aedikus tunnevad ennast vabalt siia talvekorterisse paigutatud Aaduni talu lambad, nii süsimusta krussis villakasukaga talled kui veidi heledamat tooni uted. Peade arv karjas muutub kevadise poegimise rütmis.

“Põhikarjas on 80 looma, niisama palju tallesid ja meil on ka neli tõujäära,” teeb perenaine Mirjam Pikkmets ülevaate Gotlandi tõugu lammastest, kelle haru pärineb sellelt saarelt viikingite ajast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles