Uuring Audru jõe kaldal toimunud maalihe hüüdis tulles

Karl Hütt
, reporter
Copy
Praeguseks on 11. veebruaril Audru jõe kaldal Tamme talu ürdiaia terrotooriumil toimunud ulatusliku maalihke varingukohas taastamistööd lõppenud. 
Praeguseks on 11. veebruaril Audru jõe kaldal Tamme talu ürdiaia terrotooriumil toimunud ulatusliku maalihke varingukohas taastamistööd lõppenud. Foto: Urmas Luik

Ulatuslikku maalihet 11. veebruaril Audru jõe kaldal Tamme talu ürdiaia maal oligi oodata. See selgus hiljuti Pärnu linnavalitsuse tellitud uuringust.

Peale selle kinnitas uuring ekspertide varasemaid oletusi, mille järgi vallandasid maalihke puurkaevu rajamiseks tehtud tööd. Samal ajal kinnitab keskkonnaamet veel praegugi, et töid asuti tegema kõigi kehtivate reeglite järgi.

9840 euro eest uuringu teinud ja siis eksperthinnangu andnud osaühing IPT Projektijuhtimine jõudis arvutuste põhjal järeldusele, et kõnealune nõlv oli enne maalihet piirseisundis. See tähendab, et eri looduslike protsesside, samuti inimese tegevuse tõttu oli maalihet oodata. “Ilmselt oli kaevu puurimine päästikuks, miks maalihe toimus,” märkis uuringu tulemusi vahendanud Pärnu linnavalitsuse meedianõunik Teet Roosaar. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles