Linn jagas väikeettevõtjatele tuhandeid eurosid

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Valgeranna seikluspark sai vabalangemishüppe süsteemi tarbeks toetust.
Valgeranna seikluspark sai vabalangemishüppe süsteemi tarbeks toetust. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnavalitsus otsustas ettevõtlustoetuste kevadvoorus anda toetust kahele kohalikule väikeettevõttele, kes soovivad toetuse abil laiendada oma teenuseid ja võtta kasutusele uusi digilahendusi.

Osaühing Valgeranna Seikluspark saab linnalt seikluspargi vabalangemishüppe süsteemi tarvis 2939 eurot ja 30 senti. Vabalangemishüppe süsteemi kasutuselevõtmine annab seikluspargile võimaluse tulla välja täiesti uue teenusega.

Osaühingule Embrace läheb digiarenguks 5000 eurot toetust. Majutusteenust pakkuv OÜ Embrace soovib ettevõtlustoetust kasutada veebipõhise läbipääsusüsteemi rakendamiseks. See võimaldab ettevõttel viia personali otsekontaktid klientidega miinimumini ja pakkuda klientidele innovaatilisi digilahendusi.

Kokku laekus kevadvooru kuus taotlust.

Pärnu linna ettevõtlustoetus on mõeldud väikestele, kuni 50 töötajaga mikroettevõtetele, mis tegutsevad Pärnu keskuslinnas või osavaldades.

Toetust saavad ettevõtted kasutada teenusedisainiks ja digiarenduseks, tehnoloogiaalast nõu andva eksperdi kaasamiseks, toote- ja teenusearendusprojektide ning ekspordiplaanide koostamiseks, turu- ja tasuvusuuringute korraldamiseks, tööalasteks täienduskoolitusteks, koolitusvisiitideks, välismesside külastamiseks ja neil osalemiseks ning eksporditurgudele suunatud turundustegevuseks.

Ettevõtetele makstavate toetussummade alammäär on 1000 ja ülemmäär 5000 eurot ühe taotleja kohta kalendriaastas.

Aastas korraldab Pärnu linnavalitsus kolm ettevõtlustoetuste taotlusvooru. Käesoleva aasta teine ettevõtlustoetuste voor tuleb juunikuus.

2021. aastal määras Pärnu linn ettevõtlustoetust kümnele ettevõttele kogusummas 30 358 eurot ja 40 senti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles