Üle poole tuhande lapse vallutab Supeluse tänava

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Lapsed kaunistavad Pärnu Supeluse tänava kriidijoonistustega.
Lapsed kaunistavad Pärnu Supeluse tänava kriidijoonistustega. Foto: Mailiis Ollino

Lastekaitsepäeval, 1. juunil koguneb Pärnu Supeluse tänavale üle poole tuhande lasteaialapse, et täita tänavalõik kriidijoonistustega.

Lastekaitsepäev pole ainus põhjus, miks mudilased jaanikuu esimesel päeval suvise Pärnu ühele olulisemale tänavale tulevad: 1. juuni on ühtlasi Supeluse suvepromenaadi sünnipäev ehk päev, mil Pärnu südalinna ja randa ühendav Supeluse puiestee muutub taas autovabaks ja on järgmised pea kolm kuud kergliiklejate päralt.

Tähistamaks lastekaitsepäeva ja suvepromenaadi avamist, koguneb 1. juunil kella 10 paiku Rannaparki elevandipere juurde üle 500 Pärnu lasteaiamudilase koos õpetajatega. Et järgnevale kunstitegemisele hoogu anda, tantsivad-laulavad lapsed end pargis esmalt soojaks, väikesi tänavakunstnikke tervitavad Pärnu linnapea Romek Kosenkranius ja abilinnapea Irina Talviste.

Kella 10.30 paiku liiguvad lapsed Supeluse tänavale, saatjaks õpetajad ja Lotte-lugude tegelased ühes kuurordielevandiga.

Seejärel läheb 350meetrisel asfaldilõuendil lahti suur maalritöö, mille tarvis kulub lastel 65 karpi ehk 1300 kriiti.

Peale joonistuste vaatamise saab osaleda temaatilisel giidituuril “Supeluse majad ja inimesed”. Kell 18 mudaravila eest algavad tasuta giidituurid toimuvad nii 31. mail kui 1. juunil. Ekskursioonil tutvustatakse Supeluse tänava kujunemist ja inimesi, kes on sel tänaval elanud. Tuuri juhivad Ann Eichhorst ja Indrek Aija.

Peale selle kutsub liikumine “Pärnu rattarikkaks” peresid lastekaitsepäeva puhul Pärnu lastekruiisile. Sõit algab 1. juunil kell 18 Supeluse–Esplanaadi ristmikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles