Kindlustust petta üritanu pidi välja käima suure rahasumma

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Eesti kindlustusseltside liidu andmetel avastati mullu 474 kindlustuspettust, millega üritati välja petta üle miljoni euro. Pilt on illustratiivne.
Eesti kindlustusseltside liidu andmetel avastati mullu 474 kindlustuspettust, millega üritati välja petta üle miljoni euro. Pilt on illustratiivne. Foto: Urmas Luik/Pärnu Postimees

Ehkki valdav osa kindlustusfirma klientidest on ausad, leidub neidki, kes endiselt üritavad petuskeemidest teenida lisatulu või kuritegelike võtete abil pääseda kahjunõudest.

Eesti kindlustusseltside liidu (EKsL) andmetel avastati mullu 474 kindlustuspettust, millega üritati välja petta üle ühe miljoni euro. 63 protsenti kelmidest jäid hüvitisest ilma ja 30 protsendil juhtudest vähendati hüvitist. Üheksa kindlustuskelmuse kohta tegid kindlustusseltsid politseile avalduse alustada kriminaalmenetlust.

Näiteks asus kindlustus uurima juhtumit, kus juht sõitis otsa pargitud autole. Kui ta kindlustusse kahjuteate esitas, selgus, et tema sõiduki liikluskindlustus oli kehtima hakanud vaid mõni tund enne juhtunut. Põhjaliku uurimise järel tuli aga ilmsiks, et süüdlane oli kokkupõrke aja kohta valetanud ja lepingu sõlminud pärast õnnetust. Nii pidi kelm kindlustusele maksma kogu kannatanule tekitatud kahju ehk kokku üle 6000 euro.

See on vaid üks näide paljudest, millele kindlustusfirmade uurijad on tänu oskuslikule tööle ja eri abivahendeid kasutades jälile saanud.

Kelmid tabatakse kiiresti

If Kindlustuse Balti sõidukikahjude osakonna juht Erik Mägi avaldas, et kindlustusjuhtumeid asutakse põhjalikumalt uurima pärast esimeste kahtluste ilmnemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles