Pärnu kaasava eelarve ideedekorje viimased tunnid tiksuvad

Copy
Mullu rajas Striidikool kaasava eelarve toel Pärnu keskranda välijõusaali.
Mullu rajas Striidikool kaasava eelarve toel Pärnu keskranda välijõusaali. Foto: Mailiis Ollino

Täna südaööni saab esitada ideid suvepealinna kaasava eelarve konkursile.

Kaasava eelarve konkursiga soovib linnavalitsus leida ideid rajamaks järgmisel aastal Pärnusse objekte, mis oleksid kõigile tasuta kasutamiseks ega nõuaks tulevikus suurt lisakulu.  

Nii nagu varem, selguvad ka tänavu Pärnu linna elanike lemmikideed rahvahääletuse tulemusena. Küll aga on eelmiste aastatega võrreldes tänavu teisiti see, et kaasava eelarve summa, 80 000 eurot, on keskuslinna ja osavaldade vahel juba enne rahvahääletust jagatud. Pärnu keskuslinnale on kaasavas eelarves ette nähtud kuni 50 000 eurot ning Audru, Paikuse ja Tõstamaa osavallale 10 000 eurot.

“Niisugune jaotusviis aitab kaasa, et igas osavallas viiakse ellu vähemalt üks kaasava eelarve idee ja seda isegi siis, kui osavalla idee jääb rahvahääletuse tulemusena üldises pingereas tahapoole,” selgitas Pärnu abilinnapea Irina Talviste.

Kui palju konkursile esitatud plaane teostub, sõltub nende eeldatavast maksumusest. 

Kõiki konkursile esitatud ideid hindab esmalt linnavalitsuse moodustatud 16-liikmeline komisjon, kuhu kuuluvad eri valdkondade spetsialistid ja osavallakeskuste juhid, ning seejärel, oktoobri teises pooles lähevad plaanid rahvahääletusele.

Eelmistel aastatel on kaasava eelarve abil Pärnus valminud Raba5 ekstreemspordikeskus, praeguse nimega Pernova Skatepark, jõeäärne trikirada, Pärnu jõe tervise park Räämal, Raeküla spordi- ja mänguväljak ja välijõusaal Pärnu keskrannas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles