Punasest tornist sai ajutine suvepealinna turismiinfopunkt

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Seda, kas turisimiinfopunkt jääb Punasesse torni järgmistelgi suvedel, pole veel otsustatud.
Seda, kas turisimiinfopunkt jääb Punasesse torni järgmistelgi suvedel, pole veel otsustatud. Foto: Urmas Luik

Alates tänasest, 14. juunist saab Pärnu vanalinnas asuvast Punases tornist Pärnu linna ja maakonda tutvustavaid turismitrükiseid ja soovi korral suusõnalistki turismialast teavet. Suvise turismiinfopunktina tegutseb Punane torn kuni 14. augustini oma tavapärastel lahtiolekuaegadel teisipäevast pühapäevani.

Turismiinfopunkt on Punases tornis esimest korda. Mullu suvel jagasid sihtkoha turismiinfot Kuninga tänaval asuv kohvik-pood Sonne ning kohvik Kauss ja Uulits Pärnu Rannapargis.

Punane torn valiti tänavu põhjusel, et see on Pärnu linna mõistes siiski linna südames ja paikneb ühe käidavama suvise tuiksoone ehk Rüütli tänava vahetus läheduses. Pealegi on tegu olulise Pärnu vaatamisväärsuse ja kõige uuema külastuskeskusega.

“Suvises pop-up turismiinfopunktis aitab Punase torni lahke pererahvas turistide küsimustele vastuseid leida. Tornis on huvilistele tasuta jagamiseks Pärnu sihtkoha infovoldikud – linna- ja maakonnakaart ning soovituste trükis. Tasulisi turismiinfoteenuseid, nagu materjalide printimine, takso või majutuse broneerimine, punkt ei paku,” selgitas Pärnu linnavalitsuse turismiturunduse andmehalduse spetsialist Merilin Mäe.

Trükitud kujul Pärnu linna kaarte saab nii eesti, soome, vene kui inglise keeles. Pärnu maakonna kaardid on kakskeelsed: eesti-soome, saksa-inglise ja läti-vene keeles. Soovitusi koondav trükis “Erilised elamused” on samuti kakskeelne: eesti-inglise ja läti-soome.

Mäe sõnutsi soovivad paberkandjal piirkondlikku turismialast teavet väga erinevad inimesed. Huvi võivad üles näidata omal käel matkaja või jalgrattur, aga ka vanemas eas puhkaja või näiteks lastega pere, kes tahab paari konkreetset näpunäidet. “Samuti võivad traditsioonilisi reisijuhte eelistada need väliskülalised, kes ei tea veel meie mugavaid digivõimalusi,” tõdes Mäe.

Seda, kas turisimiinfopunkt jääb Punasesse torni järgmistelgi suvedel, pole veel otsustatud. Esmalt vaadatakse, kuidas külastajad tänavusuvise ajutise turismiinfopunkti vastu võtavad.

Peamised Pärnu linna ja maakonda tutvustavad turismitrükised on väljas mujalgi: Pärnu uue kunsti muuseumis, Pärnu muuseumis, Pernova loodusmajas ja Rannastaadionil.

Pärnus olles on plaanide tegemisel abiks ka mobiilirakendus Explore Hansa, kust saab infot kohalike vaatamisväärsuste, eesootavate sündmuste, aktiivsete tegevuste ning majutus- ja toitlustusasutuste kohta. Samuti saab sealt teada, kus asuvad WiFi levialad ja avalikud WCd, suuremad poed, jalgrattarendid, taksopeatused, bensiinijaamad ja sportimiskohad.

Maakonnas toimetavad kohalikku teavet jagavad infopunktid Lihula mõisas, Tõstamaa mõisas ja Toris (nii rahvamajas kui uues hobusekasvanduse muuseumis). RMK teabekeskused asuvad Soomaal (küll natuke üle maakonnapiiri Viljandi poolel), Matsalus ning Kablis.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles