Pärnakad pakkusid kaasava eelarve konkursile mänguväljakuid, tasuta seiklusparki ja paremaid teid

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu kaasava eelarve konkursile esitati teiste seas idee madala seikluspargi ja slackline’i rajamiseks Vana-Pärnusse. Foto on illustreeriv.
Pärnu kaasava eelarve konkursile esitati teiste seas idee madala seikluspargi ja slackline’i rajamiseks Vana-Pärnusse. Foto on illustreeriv. Foto: Kristjan Teedema

Pärnu kaasava eelarve konkursile esitati 16 ideed. Üheksa ettepanekut tehti Pärnu linna, kaks Tõstamaa osavalla ja viis Paikuse osavalla elukeskkonna parandamiseks.

Pärnu linnavalitsuse meedianõuniku Teet Roosaare teatel kerkisid esile sportliku vaba aja veetmise, mänguväljakute ning jalg- ja jalgrattaliiklusega seotud teemad.

Näiteks soovitakse näha mänguväljakuid Pärnus Oja tänava piirkonnas, tasuta seiklusparki Vana-Pärnus ning rohkem ekstreem- ja harrastusspordi võimalusi. Samuti on huviorbiidis linna teede muutmine ratta-, lastekäru- ja ratastoolisõbralikumaks. 

Pärnu Papiniidu silla kõrvale soovitakse kaasava eelarve abil ehitada vetteminemise ja ujumise koht.
Pärnu Papiniidu silla kõrvale soovitakse kaasava eelarve abil ehitada vetteminemise ja ujumise koht. Foto: Martin Raid/Pärnu Postimees

Laekunud ideed vaatab esmalt üle linnavalitsuse moodustatud 16-liikmeline komisjon, kes hindab nende teostatavust ja vastavust konkursi tingimustele. Komisjon võib ideede esitajatega ühendust võtta, et küsida lisainfot ja sarnaseid plaane kokku sobitada.

Seejärel lähevad ettepanekud rahvahääletusele, mis toimub 17.–30. oktoobrini veebis. Rahvahääletusel saab osaleda iga vähemalt 16aastane Pärnu linna ja osavalla elanik.

Tänavu on kaasava eelarve summa 80 000 eurot keskuslinna ja osavaldade vahel juba enne rahvahääletust jagatud. Keskuslinnale on ette nähtud kuni 50 000, Audru, Paikuse ja Tõstamaa osavallale 10 000 eurot.

Võiduideed tuleb ellu viia 2023. aasta jooksul.

Eelmistel aastatel on kaasava eelarve abil Pärnus valminud Raba5 ekstreemspordikeskus, praeguse nimega Pernova Skatepark, jõeäärne trikirada, Pärnu jõe tervise park Räämal, Raeküla spordi- ja mänguväljak ja välijõusaal Pärnu keskrannas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles