Augustis muutub Raeküla liikluskorraldus

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Merimetsa tänaval kehtestatakse Järva ja Vambola tänava vahelisel teelõigul augustist kiirusepiirang 40 km/h.
Merimetsa tänaval kehtestatakse Järva ja Vambola tänava vahelisel teelõigul augustist kiirusepiirang 40 km/h. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsusel on kavas osal Merimetsa tänavast kiirust piirata ja peatumine keelata, Raeküla kvartalisisestel tänavatel piiratakse kiirust kolmekümne kilomeetrini tunnis.

Augusti keskpaigaks rajatakse kõigi Merimetsa tänava bussipeatuste juurde ülekäigurajad, kehtestatakse Merimetsa tänaval Järva ja Vambola tänava vahelisel teelõigul 40 km/h kiirusepiirang ning keelatakse peatumine Merimetsa tänava ääres Järva ja Hirve tänava vahelisel teelõigul. Riia maantee, Merimetsa tänava ja Kalevi puiestee vahelistel kvartalisisestel tänavatel kehtestatakse 30 km/h kiirurusepiirang ja parema käe reegel.

Pärnu linnavalitsuse liiklusspetsialisti Toomas Tammela sõnade järgi kujuneb Merimetsa tänavast pärast Pärnu–Uulu maantee neljarealiseks ehitamist põhitänav, mille kaudu Raeküla rahvas kesklinna ja sealt tagasi sõidab. Tõenäoliselt järgmisel aastal, kui Pärnu–Uulu maantee uuendamine niikaugele jõuab, ei saa Riia maanteelt enam paljudele Raeküla tänavatele keerata ega neilt Riia maanteele sõita.

Suletakse Laane, Hiie, Hirve, Tarva ja Lembitu tänava ots, Raekülla ja sealt välja pääseb mööda Rannametsa teed. Peale selle võib kesklinna poolt tulles Riia maanteelt Vambola tänavale keerata ja sealt kuni Käo tänavani sõita, kuid Raekülast Riia maanteele enam mööda Vambola tänavat sõita ei saa.

“Täpset aega, millal Riia maantee otsad kinni pannakse, veel ei tea. See sõltub maanteeameti töödest, eeldatavasti suletakse juurdepääs järgmisel aastal,” selgitas Tammela.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles