Põhja-Pärnumaa ootab 20 000 euro kulutamise ideid

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Raha. Foto on illustratiivne.
Raha. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Põhja-Pärnumaa vallavalitsus kuulutas välja konkursi selle aasta kaasava eelarve kaudu rahastavate objektide leidmiseks. Jagamisele läheb 20 000 eurot.

Kaasava eelarve kaudu rahastatav objekt peab olema seotud Põhja-Pärnumaa vallaga, pakkuma avalikku hüve ja olema avalikult kasutatav. Samuti peab idee olema teostatav sel aastal. Tekkida ei tohi ebamõistlikke kulusid valla järgmiste aastate eelarvele.

Selline konkurss tuleb Põhja-Pärnumaal kolmandat korda. Eelmisel aastal kogus kaheksa idee hulgast kõige rohkem hääli Vändra Turu 22 mänguväljaku uuendamine. 2020. aastal jäi raha koroonast tingitud ebakindluse tõttu välja jagamata. Aasta enne seda ehitati kaasava eelarve 10 000 euroga samuti mänguväljak Vändra parki. 

Ettepanekuid hindab vallavalitsuse moodustatud komisjon. Komisjon jätab kõrvale eeted, mis ei vasta nõuetele, pole esitatud tähtajaks, ei sisalda eelnimetatud andmeid või ei ole muudel objektiivsetel põhjustel ellu viidavad.

Komisjonil on õigus ühesuguseid ettepanekuid liita ja ettepanekuid täiendada ning teha mõtte elluviimise nimel koostööd selle esitajaga. Kõik eeted koos komisjoni seisukohaga avalikustatakse Põhja-Pärnumaa valla veebilehel ja seal korraldatakse hääletus. Mõtetest teostatakse üks või mitu, mis kogusid enim hääli.

Ettepanekute esitamise tähtaeg on 31. juuli. Idee võib esitada igaüks. See tuleks saata e-posti teel digiallkirjastatuna või kirjalikult vallavalitsusse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles