Tori vald hakkab rajama jalgratta- ja jalgteed Eametsa

Pärnu Postimees
Copy
Kergliiklustee ehitustööd algavad plaanide järgi kevadel.
Kergliiklustee ehitustööd algavad plaanide järgi kevadel. Foto: Urmas Luik

Eametsa küla on Sauga jõe ja Pärnu lennuvälja vahelisele alale jääv endine suvilate rajoon, mis viimasel aastakümnel on kasvanud suureks elurajooniks ja sealsed elanikud on ammu soovinud liikumiseks ohutut kergteed. 

Nüüd sai Tori vallavalitsus positiivse otsuse Euroopa Liidu struktuurivahenditest Allika ja Nigula jalg- ja jalgrattatee ehituse finantseerimiseks. 

Allika ja Nigula jalgratta- ja jalgtee rajamisega luuakse ohutu liikumisvõimalus jalakäijatele, jalgratturitele ja teistele kergliiklusvahenditega liiklejatele Eametsa elamurajoonist nii Sauga alevikku, kus asuvad piirkonna pood ja avalikud teenused, kui ka üle Sauga jõe Nurme külla, kus asuvad Sauga põhikool ja töökohad. 

Tee rajamisega parandatakse ühistranspordile jõudmise turvalisust ning kõigi kasutajate liikumismugavust, paigaldatakse valgustus, puhkepingid ja  jalgrattahoidjad. Allika ja Nigula teede ääres puudub praegu kergliiklustee ning ilma autota liiklejad on sunnitud liikuma sõiduteel.

Projekti kogumaksumus on 793 154 eurot, millest omafinantseering moodustab 267 749 eurot. Tööd algavad 2023. aasta kevadest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles