Vetelpäästjad tõid lapse kaldale

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Poid tähistavad ala, mis on mõeldud ainult suplejatele, mitte veesõidukitele ega surfaritele.
Poid tähistavad ala, mis on mõeldud ainult suplejatele, mitte veesõidukitele ega surfaritele. Foto: Urmas Luik

Tänavune suvi on toonud palju kuumi päevi ja rannahooaeg kestab juba kolmandat kuud. Samal ajal kui suvitajad veemõnusid naudivad, annavad rannavalvurid endast parima, et puhkajaile jääks rõõm rannas veedetud päevast ja seal viibida oleks võimalikult ohutu.

G4Si rannavalve juhi Henry Seemeli sõnutsi on kõige tähtsam, et külastajad ei jätaks pere pisemaid vee ääres omapäi. “Väikesed lapsed on väga uudishimulikud, kuid ohte nad veel hästi ei taju, mistõttu on lapsevanema juuresolek väga oluline,” selgitas ta.

Pärnu rannas avastati möödunud laupäeva õhtul, et surfiala viimase poi juures on vees abi vajav laps. Rannavalve torn andis info edasi keskusele ja kaater kahe vetelpäästjaga sõitis sündmuskohale. Vetelpäästjad tõstsid veest välja seitsmeaastase lapse, kes oli ligemale kahe meetri sügavuses vees klammerdunud poi külge, kuna ei suutnud ise randa tagasi ujuda. Laps rääkis, et oli vees märganud aerulauda hulpimas, ja ta otsustas selleni ujuda, kuid jõud rauges. Vetelpäästjad tõid lapse randa ja andsid emale üle. Arstiabi laps ei vajanud.

Avalikus supelrannas on ujumisala tähistatud poidega. Seal on ujuda turvalisem, kuna keskmist kasvu ujujal ulatuvad jalad põhja ja vajadusel saab ta hinge tõmmata. Peale selle on ala rannavalvurite erilise tähelepanu all. Meeles tasub pidada sedagi, et poid tähistavad ala, mis on mõeldud ainult suplejatele, mitte veesõidukitele ega surfaritele.

Et suvekuud vee ääres mööduksid ohutult, tuleb käituda kultuurse inimese kombel ja potentsiaalselt ohtlikest olukordadest rannavalvurile viivitamata teada anda. Lapsi ei tohiks veekogu lähedal silmist lasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles