Pärnumaa noori kutsutakse küberlahingusse

Lauri Mutso
, Ajakirjanik
Copy
Juunikuus toimus üks Cyber Battle Of Estonia kursusest Pärnus, kuid eelvoorus ja finaalis osalemiseks ei pea olema nendest osa võtnud.
Juunikuus toimus üks Cyber Battle Of Estonia kursusest Pärnus, kuid eelvoorus ja finaalis osalemiseks ei pea olema nendest osa võtnud. Foto: Mailiis Ollino

Sel laupäeval, 27. augustil kella 10–20 toimub iga-aastase kübervõistluse Cyber Battle of Estonia 2022 eelvoor, kuhu oodatakse osalema 15–24aastasi noori üle Eesti, kes tahavad tulevikus toetada riiki või ettevõtteid küberkuritegevuse vastases võitluses.

Virtuaalselt toimuvas eelvoorus on noortel aega kolm tundi, et lahendada erinevaid kübermõistatusi, mis on seotud reaalsest elust pärit olukordadega. Ülesanded peaksid aitama noortel mõista, kuidas küberkurjategijad tegutsevad ja milliste võtetega tuleb nende vastu võidelda.

Teadmised, mida noored saavad proovile panna, ulatuvad operatsioonisüsteemist Linux kuni tõsisemate teemadeni, nagu krüptograafia (informatsiooni muutmine loetamatuks ilma eriteadmiste ja -vahenditeta, toim) ja steganograafia (informatsiooni peitmise tehnika, toim). Ka paroolide jõurünne on ülesannetesse sisse põimitud. Need teemad käidi koos noortega läbi kõikjal Eestis toimunud küberlaagrites. Juunis toimus üks Cyber Battle Of Estonia kursusest Pärnuski. Olenemata eelnevast laagrikogemusest võivad 27. augusti võistlusel osaleda kõik noored vanuses 15–24 aastat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles