Köögijäätmete konteinerisse satub tihti üks toit, mis sinna ei sobi (1)

Pärnu Postimees
Copy
Jüri Meeksa tuletas meelde, et biolagunevate jäätmete konteinerisse passib ikka ainult nõrutatud kraam, mitte supp. 
Jüri Meeksa tuletas meelde, et biolagunevate jäätmete konteinerisse passib ikka ainult nõrutatud kraam, mitte supp. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsuses toimus eile pärastlõunal korteriühistute infopäev, kus käsitleti jäätmete liigiti kogumise, ehitusjärelevalve ja parkimisega seotud probleeme.

“Toidu- ja köögijäätmete konteinerisse tuleks panna nõrutatud asjad, mitte supp,” ütles Ragn-Sellsi Lääne regiooni juht Jüri Meeksa. “Soovitame kogumiskoti toidujäätmete konteinerisse tühjaks raputada ja olenevalt sellest, kui määrdunud kott on, selle kas olmejäätmete või pakendikonteinerisse panna.”

Biolagunevaid kotte on mitmesuguseid ja kõik jäätmekogujad ei pruugi neil vahet teha. Meeksa sõnutsi on prügifirma hädas eri pakenditega, millest paljud (näiteks väikesed poekilekotid ja kilega saiakotid) pole taaskasutatavad. Ta tuletas meelde sedagi, et pappkastid tuleks enne paberikonteinerisse panemist kokku voltida ja keldrite tühjendamiseks tellitud ehitusjäätmete konteinerisse ei tohi ohtlikke jäätmeid (näiteks värve) panna.

Linnavalitsuse ehitusjärelevalveteenistuse juhataja Maire Nigul rääkis infopäeval õhksoojuspumpade paigaldusest. “Esmalt peab selleks olema korteriühistu nõusolek,” lausus ta. “Paigaldamiseks on vaja projekti, selle võib tellida näiteks õhksoojuspumpade müüjalt.”

Planeerimisosakonna juhataja Kaido Koppel kõneles parkimisprobleemidest, mis on eriti teravad Mai elurajoonis. Arutleti, kas elanikud hakkaksid autot parkimismajja viima, kui see Mai rajooni ehitataks, või hoiaksid seda endiselt oma akna all.

Infopäeva korraldasid linnavalitsus ja korteriühistute liit. Järgmine teabepäev on kavas korraldada detsembris või aasta alguses.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles