Lääneranna müüb Virtsu mõisa talli-tõllakuuri

Pärnu Postimees
Copy
2014. aastast, kui hoone ostis toonane Hanila vallavalitsus, on Virtsu arenguselts talgutel korrastanud hoone ümbrust ja üht suuremat põhjapoolset siseruumi.
2014. aastast, kui hoone ostis toonane Hanila vallavalitsus, on Virtsu arenguselts talgutel korrastanud hoone ümbrust ja üht suuremat põhjapoolset siseruumi. Foto: Urmas Luik

Lääneranna vallavalitsus on müüki pannud Virtsu mõisa kunagise talli-tõllakuuri. Nädala alguses välja kuulutatud oksjonil on ehitise alghind 18 000 eurot.

Puhtu tee 1 asuv hoone on üks väheseid ehitisi, mis Virtsu mõisa suurejoonelisest ansamblist säilinud. Selle ehitusaeg jääb arvatavasti 18. sajandi teise poolde. 

Kinnistu suurus on üle 4000 ruutmeetri ja maa sihtotstarbeks on märgitud tootmismaa.

2014. aastal ostis hoone toonane Hanila vallavalitsus ja Virtsu arenguselts on talgutel hoolitsenud selle ümbruse ja ühe siseruumi eest. 

Lääneranna valla varahalduri Aare Laureni sõnutsi pole hooned nüüd vallale vajalikud. “Nende omamisega kaasnevad kulud, nende seisund halveneb ja väärtus kahaneb ning nende parandamine ei ole majanduslikult põhjendatud,” selgitas ta. 

Virtsu kogukond näeb siiski, et tall-tõllakuur võiks olla isegi aleviku visiitkaart. Arenguseltsi kodulehel on juba eelmisest ostu-müügitehingust saati sõnastatud ootus: “Endised mõisahooned on Virtsule olulise tähendusega ja usume, et kordatehtult kaunistavad ja väärtustavad need meie kodukohta.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles