Vastne maailmameister lennutati keset ööd tosin korda taeva poole

Pärnu Postimees
Copy
Argo Mitti tuli Paikusele tervitama 40 klubikaaslast ja sõpra.
Argo Mitti tuli Paikusele tervitama 40 klubikaaslast ja sõpra. Foto: Erakogu

Kui Plovdivis veteranide MMil paar päeva tagasi kuni 70kiloste matimeeste Kreeka-Rooma maadluses kuldmedali võitnud Argo Mitt täna keset ööd koju jõudis, ootas teda ees tore üllatus: vastset maailmameistrit oli Paikusel tervitamas 40 sõpra, klubikaaslast ja fänni.

Vaatamata sellele, et kojulennu hilinemise tõttu jõudis igapäevaselt Pärnu maadlusklubis Leo treeneri ametit pidav Mitt koju alles kell 2 öösel, oli tal Paikusel vastas mitukümmend tervitajat, kes tiitlivõitja suure aplausiga vastu võtsid. Klubikaaslased viskasid Miti kaksteist korda õhku – just nii palju oli MMil osalejaid Miti kehakaalus..

Tänasõnad ütlesid nii maadlusklubi Leo eestvedaja Raiko Hiis, Paikuse osavallakogu juht Eero Rändla kui Pärnu linnavalitsuse liige Paikuse osavallavanem Marika Valter.

Maailmameister Argo Mitt (paremal) koos treeneri Gristen Heinmetsaga.
Maailmameister Argo Mitt (paremal) koos treeneri Gristen Heinmetsaga. Foto: Erakogu

Mitt võistles MMil veteranide A-võistlusklassis, kus heitlesid 36–40aastased maadlejad. Osales 12 sportlast. Tiitlimatšis läks pärnumaalane vastamisi jänki Jordin Jarreau Blade Humphreyga, keda võitis 11:9. See oli 2001. aastal loodud Leo klubile esimene tiitlivõistluste medal.

Maailmameistri auhinnakapist leiab varasemast kaheksa Kreeka-Rooma maadluse Eesti meistrivõistluste medalit. Esimese teenis ta juba 1997. aastal, kui saavutas U18 eaklassis pronksi. Viimane, samuti pronks, tuli 2019. aastal meeste seas, kel kaalu kuni 77 kilogrammi. Ta on Eesti tšempionaadil kaasa löönud teisteski stiilides: 2018. aastal võitis Mitt rannamaadluses kuldmedali ja tänavu sumos pronksi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles