Järelvaadatav ⟩ Linnavolikogus läheb umbusalduse avaldamiseks

Pärnu Postimees
Copy
15. septembril loeti Pärnu linnavolikogu istungil ette neli umbusaldusavaldust, kahtluse alla pandi nii linnapea Romek Kosenkraniuse ja volikogu esimehe Andrei Korobeiniku kui volikogu piirkondliku arengu komisjoni esimehe Hillar Talviku usaldusväärsus. 
15. septembril loeti Pärnu linnavolikogu istungil ette neli umbusaldusavaldust, kahtluse alla pandi nii linnapea Romek Kosenkraniuse ja volikogu esimehe Andrei Korobeiniku kui volikogu piirkondliku arengu komisjoni esimehe Hillar Talviku usaldusväärsus. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavolikogu esimees Andrei Korobeinik kutsus tänaseks kokku volikogu istungi, kus hakatakse arutama umbusalduse avaldamist volikogu esimehele, linnapeale ja piirkondliku arengu komisjoni esimehele.

Reformierakonnast, Isamaast ja valimisliidust Pärnu Ühendab moodustunud võimuliit soovib raekoja saalis umbusaldust avaldada volikogu esimehele Andrei Korobeinikule ja piirkondliku arengu komisjoni esimehele Hillar Talvikule (mõlemad Keskerakond).

Linnapead Romek Kosenkraniust (Pärnu Ühendab) umbusaldavad aga Keskerakond ja Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE).

Septembris loodud võimuliidul on 39kohalises volikogus 24 esindajat: valimisliidul ja Reformierakonnal kummalgi üheksa ja Isamaal kuus kohta. Opositsioonil on hääli 15: viis Keskerakonnal ja kümme EKRE-l.

Kui koalitsiooni hääled peavad, valitakse istungil uus linnavolikogu esimees ning volikogu komisjonide esimehed ja aseesimehed. Isamaa on teatanud, et kavatseb volikogu esimehe kandidaadiks esitada riigikogu liikme Andres Metsoja (Isamaa).

Ühtlasi on istungi päevakorras linnavalitsuse liikme abilinnapea Varje Tipu (Keskerakond) ametist vabastamine ja uue linnavalitsuse liikme ametissenimetamine. Isamaa abilinnapea kandidaat on Lääneranna vallavanem Ene Täht.

Volikogu piirkondliku arengu komisjoni juhi Hillar Talviku asemele pakub Isamaa sama komisjoni aseesimeest Mati Sutti, kultuurikomisjoni esimeheks komisjoni senist aseesimeest Ela Tomsonit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles