Seoses kahe peksujuhtumiga said koolid ja lapsevanemad kirja politseilt

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Kirjas tuletasid korrakaitsjad meelde, et laste ohutus on meie kõigi kätes.
Kirjas tuletasid korrakaitsjad meelde, et laste ohutus on meie kõigi kätes. Foto: Arvo Meeks

Mitu Pärnumaa kooli ja e-kooli kaudu lapsevanemadki said politseist kirja seoses eelmisel nädalal ilmsiks tulnud kahe noortevahelise vägivallajuhtumiga.

Kirjas tuletasid korrakaitsjad meelde, et laste ohutus on meie kõigi kätes. “On kriitiliselt tähtis, et mitte keegi täiskasvanutest ei pigistaks silma kinni ega jätaks sekkumata kui ta näeb, et mõni laps võib olla hädas. Vägivalda lapse vastu või laste vahel ei tohi tolereerida mitte mingil juhul ja mitte üheski olukorras,” seisis saadetud kirjas. “Politsei jaoks on laste aitamine ja kaitsmine mitte pelgalt töö, see on meie südameasi – üks tähtsamaid ülesandeid, mida üldse täidame. Teeme seda pühendunult ja anname endast kõik, et ükski pere ei peaks oma lapse ohutuse pärast südant valutama.”

Pärnu politseijaoskonna piirkonnagrupi juht Karin Uibo avaldas, et kirja saatsid laiali Pärnu ja Pärnumaa piirkonnapolitseinikud oma vastutusala õppeasutustele, ennekõike suurematele põhikoolidele.

Usalduslik side ja hea vahetu kontakt kooli, õpilaste, perede ja politsei vahel on meile väga oluline.

Karin Uibo, Pärnu politseijaoskonna piirkonnagrupi juht.

Uibo selgitas, et nad on varemgi koolide kaudu lastevanematele infot saatnud, mistõttu ei ole e-koolis vanemate poole pöördumine neile midagi uut. “Usalduslik side ja hea vahetu kontakt kooli, õpilaste, perede ja politsei vahel on meile väga oluline,” lisas piirkonnagrupi juht.

Uibo avaldas, et politsei tegeleb iga päev koostöös teiste spetsialistidega probleemsete alaealiste ja nende peredega.

Viimastel aastatel on Pärnus käima lükatud eri projekte, et eksiteele sattunud noori aidata. Nii tegutsevad Pärnus mobiilsed noorsootöötajad, on projekt “Ringist välja”, sotsiaalprogramm MDFT ehk mitmedimensiooniline pereteraapia ja lepitusmudel, mida kasutatakse näiteks siis, kui noortel on tekkinud konflikt koolis.

Peale selle väisavad piirkonnapolitseinikel koolivaheaegadel harilikust aktiivsemalt neid kohti, kus noored koguneda tavatsevad. Nii ka eelmisel nädalal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles