“Mis pension? Mul on sinna nii palju aega!” ehk Suurim eksiarvamus kogumispensioni kohta

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Swedbanki investeerimise- ja pensionivaldkonna juht Kaire Peik avaldas, et suurem huvi pensioni kolmanda samba vastu tekkis kaks–kolm aastat tagasi.
Swedbanki investeerimise- ja pensionivaldkonna juht Kaire Peik avaldas, et suurem huvi pensioni kolmanda samba vastu tekkis kaks–kolm aastat tagasi. Foto: swedbank

Mõni aeg tagasi haarasin kontrolli oma rahaasjade üle: hakkasin jälgima kulutusi, tegema poes targemaid valikuid ja lugesin läbi mitu investeerimisega seotud raamatut, et astuda lõpuks investorite hulka.

Enim köitis mu tähelepanu pensioni kolmas sammas. Aastad on möödunud, kuid liitunud ma sellega siiani ei ole. “Mis pension? Mul on sinna nii palju aega!” – “Miks mitte elada hästi nüüd ja praegu?” on olnud mu mõtted sel teemal.

Swedbanki investeerimise- ja pensionivaldkonna juht Kaire Peik tunnistas, et kui veel mõni aasta tagasi ei tahtnud ta noortele sõna “pension” välja öelda, siis enam see tabu ei ole. Vastupidi.

Viis aastat tagasi tundsid kolmanda pensionisamba vastu huvi pigem need, kel lähenemas 50. eluaasta. Nüüd on see populaarne poole nooremategi seas. “Noorte rahatarkus on viimastel aastatel kindlasti väga palju paremaks läinud,” kiitis valdkonna juht. “Ma arvan, et tänapäeval mõtlevad noored rohkem pensioni peale kui 40ndates inimesed.”

Suuremat huvi kolmanda samba vastu hakkas Peik täheldama kaks–kolm aastat tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles