Lääne prefektuur pälvis sportliku tiitli

Pärnu Postimees
Copy
Lääne prefektuuri nimel võttis Eesti politsei spordiliidu presidendilt Allar Rajalt ja PPA peadirektorilt Elmar Vaherilt tunnustuse vastu Pärnu patrullitalituse juht Henry Murumaa.
Lääne prefektuuri nimel võttis Eesti politsei spordiliidu presidendilt Allar Rajalt ja PPA peadirektorilt Elmar Vaherilt tunnustuse vastu Pärnu patrullitalituse juht Henry Murumaa. Foto: Reelika Riimand

Möödunud neljapäeval kuulutati Tallinnas sisekaitseakadeemias välja politsei- ja piirivalveameti (PPA) eelmise spordiaasta parimad. Kõige sportlikumaks prefektuuriks tunnistati kuuendat korda järjest Lääne prefektuur.

Tiitli saamiseks tuli aktiivselt osaleda ja häid tulemusi näidata prefektuuride spordivõistlustel. Ehkki Lääne prefektuuris on nelja prefektuuri võrdluses kõige vähem töötajaid, oli mullu peaaegu kõigil politseinike mõõduvõtmistel kõige arvukamalt osalejaid ja medalivõite just nimelt sellest prefektuurist.

Prefektuurid võtsid Eesti spordikeskustes mõõtu üheksal spordialal: suusatamises, ujumises, jalgpallis, rattakrossis, orienteerumises, kettagolfis, krossijooksus, teenistuspüstolist laskmises ja võrkpallis.

Lääne prefektuuri esindajad noppisid võistlustelt kokku 30 medalit, neist kuus kuldset ning 14 hõbe- ja kümme pronksmedalit.

Individuaalses arvestuses olid Lääne prefektuuri edukaimad politseisportlased Pärnu politseijaoskonna patrullpolitseinik Liisu Mitt, Kesk-Eesti politseijaoskonna Paide menetlusgrupi juht Annela Eesmaa ja Kesk-Eesti Rapla menetlusgrupi uurija Ritve Reinumäe.

Võistlustel ei ole meie peaeesmärk noppida kõige rohkem pjedestaalikohti, vaid tähtis on ka kohata silmast silma kolleege, keda pole ammu näinud, hoida meeskonnavaimu ja üksteisele kaasa elada.

Kaido Kõplas, Lääne prefekt

Reinumäe ja Pärnu politseijaoskonna patrullpolitseinik Martin Tarkpea esindasid möödunud aastal Eesti politseid edukalt ka Hollandis peetud Euroopa politsei maratoni meistrivõistlustel. Mitu riiki saatis maratonile politseid esindama profisportlase, Eesti esindus koosnes politseiametnikest, kes teevad sporti oma põhitöö kõrvalt. Tarkpea ja Reinumäe maratonijooksu tulemused olid Eesti esinduse parimad.

Lääne prefekt Kaido Kõplas rõõmustas, et prefektuuri politseijaoskondades on sportimine au sees. “Muidugi teeb see rõõmu, et meie prefektuuris töötavad nii tegusad inimesed, kes jõuavad igapäevatoimetuste kõrvalt trenni teha ja aktiivselt võistelda. Minu jaoks on kõige tähtsam, et meie jaoskondade juhid mõistavad spordi olulisust ja suunavad inimesi liikuma,” märkis Kõplas. Ta lisas, et ennekõike sporditakse mõnusa enesetunde ja hea tervise jaoks.

Sporditegemise võimaldamine ja selle soosimine on prefekti hinnangul oluline osa organisatsioonikultuurist ja -väärtustest. “Võistlustel ei ole meie peaeesmärk noppida kõige rohkem pjedestaalikohti, vaid tähtis on ka kohata silmast silma kolleege, keda pole ammu näinud, hoida meeskonnavaimu ja üksteisele kaasa elada,” avaldas Kõplas ja märkis, et üleüldine spordientusiasm ja “julge pealehakkamine on pool võitu” suhtumine on aidanud kuus aastat järjest sportlikku aunimetust võita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles