Pärnumaal hingamisteede viirustesse haigestumine langeb

Pärnu Postimees
Copy
Rinoviirustele on iseloomulikud aevastamine, nohu, vahel esineb ka valulik kurk. Lastel võivad lisanduda köha ja palavik.
Rinoviirustele on iseloomulikud aevastamine, nohu, vahel esineb ka valulik kurk. Lastel võivad lisanduda köha ja palavik. Foto: Arvo Meeks

Möödunud nädala andmetel on Pärnumaal haigestumus nii ägedatesse respiratoorsetesse nakkustesse kui ka grippi ja koroonasse Eesti keskmisest madalam ja langemas.

Eelmisel nädalal registreeriti Pärnumaal 14 gripijuhtu, 153 ägedatesse respiratoorsetesse nakkustesse ning 80 COVID-19 haigestumist. Kokku haigestus Eestis möödunud nädalal ägedatesse respiratoorsetesse nakkustesse 3642 inimest, 42 protsenti nendest olid lapsed. 

Eesti keskmine ägedatesse respiratoorsetesse nakkustesse haigestumus 100 000 inimese kohta on 273,5. Pärnumaal on näitaja väiksem: 178,5. Eesti keskmine grippi haigestumus 100 000 kohta on 26 ja Pärnumaal pea viie võrra madalam. Koroonasse haigestumine on kodumaakonnas Eesti keskmisel tasemel: 91 juhtumit 100 000 elaniku kohta. Haigestumise intensiivsust hinnatakse keskmiseks, gripi ja koroona levikut laialdaseks. 

Seireuuringu tulemused viitavad, et enamasti kimbutavad inimesi gripilaadsed viirused,  A-gripi viirust leidus 15 protsendil. B-gripi, koroona ja inimese metapneumoviiruse osakaal moodustab võrdselt kolm protsenti, respiratoor-süntsütiaalse viirusnakkuse ehk RSV osakaal oli üheksa protsenti kõigist uuritud proovidest. 

Nädalaga kasvas rinoviirustega seotud haigestumiste arv laste seas. Rinoviirustele on iseloomulikud aevastamine, nohu, vahel esineb ka valulik kurk. Lastel võivad lisanduda köha ja palavik.

Möödunud nädalal vajas gripi tõttu haiglaravi 15 patsienti. Koroonapatsiente oli Eesti peale 122, Pärnus haiglas üheksa. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles