Selgus tänavune Põhja-Pärnumaa valla uhkus

Pärnu Postimees
Copy
Valla uhkuse tiitli andsid Kalev Saarele üle Põhja-Pärnumaa vallavolikogu esimees Ülle Vapper ja vallavanem Aivar Mäe.
Valla uhkuse tiitli andsid Kalev Saarele üle Põhja-Pärnumaa vallavolikogu esimees Ülle Vapper ja vallavanem Aivar Mäe. Foto: Rekfoto OÜ

Eile toimus Lüdigi saalis Eesti Vabariigi aastapäeva kontsert, mis algas aunimetuse “Põhja-Pärnumaa valla uhkus 2023” üleandmisega. Tänavu pälvis tunnustuse Mihkel Lüdigi nimelise Vändra muusika- ja kunstikooli õpetaja Kalev Saar.

Põhja-Pärnumaa valla uhkuse tiiitliga tunnustatakse inimesi, kes on olnud elupäästjad, puuetega inimeste abistajad, loomakaitsjad, maaelu edendajad, kuldsüdamed, elu- ja külasädemed või kes on ootamatutel eluhetkedel käitunud kangelaslikult.

Kultuuri ja hariduse abivallavanem Tarvi Tasane iseloomustas aunimetuse saanud Kalev Saart kui sädeinimest, kultuurikorraldajat ja maaelu edendajat. Saar on 2012. aastast Vändra muusika- ja kunstikoolis metsasarve-, trompeti-, löökpillide ja ansambliõpetaja, tema initsiatiivil avati laulu ja kunsti eriala. Ta on lõpetanud Tallinna Georg Otsa nimelise muusikakooli metsasarve eriala, talle on omistatud orkestrandi ja puhkpilliorkestri dirigendi kutse. Kaasates oma õpilasi, on ta korraldanud alevirahvale enneolematutes esinemispaikades kontsertetendusi.

Saar ei pelga avalikult välja öelda oma arvamust, ei lepi lihtsate, mugavate lahendustega, võitleb, otsib lahendusi ja panustab parima tulemuse nimel. “Tema humoorikas sõnakasutus ja tabavad väljaütlemised on põhjus, miks teda oodatakse õhtujuhiks nii laste kui täiskasvanute üritustele,” iseloomustas Tasane. Veel on Saar pillimees ansamblis Onud, kes on populaarne ja armastatud tantsubänd.

Aumärgi ja kingituse andsid Saarele üle Põhja-Pärnumaa vallavolikogu esimees Ülle Vapper ja vallavanem Aivar Mäe.

Eile, 25. veebruaril toimus Lüdigi saalis Eesti Vabariigi aastapäeva kontsert. Üritus algaski Põhja-Pärnumaa valla uhkuse aunimetuse üleandmisega, see tiitel omistati teist korda. Mullu pälvis selle Piret Müür.

Õhtu jätkus kontserdiga, kus esinesid Ain Anger, Siim Selis ja Aare Tammesalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles