Linn ja rendilepinguta jäänud kohvikupidaja jõudsid kokkuleppele

Lauri Habakuk
, tegevtoimetaja
Copy
Mum Cafe võitis aega ja saab Pärnu Pühavaimu 15 head ja paremat pakkuda 15. märtsini.
Mum Cafe võitis aega ja saab Pärnu Pühavaimu 15 head ja paremat pakkuda 15. märtsini. Foto: Mailiis Ollino
  • Mum Cafe jõudis kokkuleppele Pärnu linna ja maja peatse uue rentnikuga.
  • Kohvikupidajad võitsid aega äritegevuse jätkamiseks ja kolimiseks.
  • Nad plaanivad kohvikut uues kohas edasi pidada.

Veel teisipäeval oli Pärnu linnavõim vankumatul seisukohal, et Mum Cafe peab omavalitsusele kuuluvad Pühavaimu 15 ruumid hiljemalt järgmisel päeval vabastama. Sama päeva õhtul andis paljude seas palavalt armastatud söögikoht oma Facebooki lehel teada, et lõpetab senises asukohas oma tegevuse 15. märtsil.

Tegemist pole kohviku soologa: nad on jõudnud kokkuleppele nii linnavalitsuse kui Pühavaimu 15 peatse uue rentnikuga.

Uudis sellest, et menukas suvepealinna söögikoht Mum Cafe peab Pärnu vanalinna Pühavaimu 15 ruumidest välja kolima, ilmus Pärnu Postimehes läinud esmaspäeval. Kinnisvara omaniku Pärnu linnavalitsuse ja Mum Cafed pidava osaühingu Klaud Cafe vahel sõlmitud äripinna kasutusleping lõppes 28. veebruaril.

Pärnu linnavalitsus kuulutas läinud aasta lõpus välja avaliku valikpakkumise, leidmaks ettevõte, millega sõlmida nende ruumide kasutusleping kümneks aastaks. Osales kolm ettevõtet. Mum Cafe pidajad tegid pakkumise osaühingu Disain ja Vein kaudu. Komisjon otsustas 13. veebruaril, et võitis osaühing Cabristo, Statka Resto pidaja Pärnu Rannastaadionil.

Teisipäeval kirjutas Pärnu Postimees, et Mum Cafe vaidlustas Tallinna halduskohtus Pärnu linnavalitsuse avaliku valikpakkumise otsuse, mille tulemusel peab söögikoht Pühavaimu 15st välja kolima. Kohus keelas kinnisvara omanikul esialgse õiguskaitse korras uue rentnikuga lepingut sõlmida.

Disaini ja Veini ning Klaud Cafe nimel astus Pärnu linnavalitsuse linnamajanduse spetsialisti Argo Mättasega kirjavahetusse vandeadvokaat Helena Noot, kes tegi ettepaneku pikendada kõnealuste äriruumide kasutuslepingut kohtuvaidluse lõpuni. Ta toonitas, et juba esimeses astmes võib kohtumenetlus teatud juhtudel kesta aasta või kauemgi.

Linnavõim ei nõustunud lepingut pikendama. Siis pakkus vandeadvokaat välja, et kui linn pikendab lõppevat lepingut märtsi lõpuni, on tema klient nõus haldusmenetluse lõpetama. Siis katkeb esialgse õiguskaitse mõju ja majaomanik saab uue rentnikuga lepingu sõlmida.

Teisipäeva õhtupoolikul, kui ajakirjanik linnamajanduse spetsialistilt Mättaselt selle kohta küsis, polnud teada, kas linn võiks selle viimase ettepanekuga nõustuda. “Meie jurist pole meile veel juhtnööre andnud, me pole seda veel läbi arutanud,” lausus Mättas. Mõni tund hiljem tegi Mum Cafe ühismeedias peatse kolimise kohta esimese avalduse, teatades muu hulgas, et veel kaks nädalat ootavad nad kundesid senisesse kohta külla.

Pärnu linnavalitsuse meedianõunik Teet Roosaar avaldas täna, et kokkulepe linnavalitsuse, Klaud Cafe, Disaini ja Veini ning Cabristo vahel pole veel jõustunud. Ta lisas, et kui see jõustub, võib Klaud Cafe Pühavaimu 15 tegutseda 15. märtsini. Seejärel on neil 31. märtsini aega kolida.

Kohalik naine, kelle seltskond broneeris Mum Cafes laua 8. märtsiks, mainis Pärnu Postimehele, et vaba laud oli saada üksnes teisel korrusel.

“Suur tänu, et olete olnud maailma parimad külalised ja meie juurde nii tihti tee leidnud,” kirjutas kohvikupere mainitud ühismeediapostituses. “Peaaegu kaheksa aastat olete meile iga päev naeratuse suule toonud.”

“Väikese saladuskatte all sosistame, et Mum ei kao, vaid ootab teid peagi uues kohas ägedama, suurema, erilisema ja maitsvamana. Teeme kõik selleks, et meie meeletu teekond jätkuks veel pikalt.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles