Võiste uue liivakarjääri juures kiskus kismaks (5)

Sirle Matt
, reporter
Copy
Esmaspäeva hommikul piiras omanik karjääri maa lindi ja eramaa sildiga, et kõrvalised isikud eemale hoida.
Esmaspäeva hommikul piiras omanik karjääri maa lindi ja eramaa sildiga, et kõrvalised isikud eemale hoida. Foto: Urmas Luik

Samal päeval, kui keskkonnaamet andis loa liiva kaevandamiseks Jõulumäe terviseradade kõrvalt, väljastas sama amet veel ühe loa, et alal kasvav võsa ja metski maha võtta. Raadamistööd algasid tulevase karjääri alal juba kaks päeva hiljem, ent kohalikud, kes lubasid karjääri vastu võidelda kuni lõpuni, avastasid selle alles mõne päeva pärast.

Nii kiirest asjade käigust rabatud inimestel tekkis nädalavahetusel vastasseis metsatöömasina juhi ja karjääri omanikuga, kes lubab tekkinud kahju neilt välja nõuda.

Kohalikke teavitas alanud raietöödest karjääri vastu võitlemiseks loodud MTÜ Tahkuranna Maastikukaitse asutaja Teet Suursild. Tema avastaski laupäeval kella kolme paiku, et töö juba käib. “Ma panin kohe Facebooki pildid üles ja appikutse ja mitu inimest reageeris, tulid kohale,” seletas ta.

Karjääri omaniku Taavi Mõtsa kirjeldusel tulid inimesed karjääri juurde ja takistasid raietöid. “Seisid ees ja tegid seal sellist komöödiat,” lisas ta.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles