Jõulupakid jõudsid kevadeks Lavassaarde

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanuse järgi sorditud pakke jagas Evelyn Eichhorst MTÜ Pesapuust.
Vanuse järgi sorditud pakke jagas Evelyn Eichhorst MTÜ Pesapuust. Foto: Ants Liigus

Lavassaare lasteaia-algkooli pere joonistab aitäh-kirja Saksamaale Moisburgi algkooli õpilastele, kes neid kingitustega üllatasid. Lähetaja toetusel ja DSV Transport ASi abiga jõudsid jõuludeks mõeldud pakid kevadise pööripäeva eel sihtriiki ja Pärnu MTÜ Pesapuu kui algatusele kaasaaitaja andis saadetise eile kohapeal üle.

“Iga kingitus on lapsele hea, meil on palju neid, kelle ema on jäänud tööta,” rääkis Lavassaare lasteaia-algkooli direktor Maie Kalbus üllatuslikust eelnenud telefonikõnest.

Põnevil nägudega mudilased võtsid saalis istet, oli ju direktor neile öelnud, et täna on majas külalised. Muusikaõpetaja Monika Voolaid istus klaveri taha ja kasvataja Merike Paavel aitas vanema rühma lastel rukkililledega tantsule kaasa. Laulud ja luuletused kõlasid südamest ja kui sõnad veidi segi läksidki, siis ilmselt esinemisärevusest.

“Aitäh ilusa esinemise eest!” ütles MTÜ Pesapuu nimel Evelyn Eichhorst ja hakkas heategevusliku vabaühenduse esindajate Riho Roometi ja Harry Metsaviiruga lastele nende vanuse järgi pakke jagama. Kaunilt kujundatud kingitustele olid nende koostajad lisanud joonistusi ja märke, kas sisu on mõeldud poisile või tüdrukule ja kui vanale.

Esimesed kingisaajad olid pisimad Nöpsikute rühmast ja Eichhorst ajas nendega eakohast juttu. Tema oli ju see, kes otsesuhtles Saksamaal MTÜ Eesti Abi eestvedajaga ja otsis maakonna kooli, mida üllatada.

Lavassaare koolis käib kuus ja lasteaias 29 last. Neile Alam-Saksimaal hea tahtega koostatud laste pakkides oli pliiatseid, mänguasju, igapäevatarbeid, peale selle igas kingituses kaardike selle saatja sõnumiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles