Koduotsija Siidine Margaret otsib paitajat

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Hoiukodus sai kassike selgeks, et inimese kätt pole tarvis karta.
Hoiukodus sai kassike selgeks, et inimese kätt pole tarvis karta. Foto: Pärnu loomade varjupaik

Margaret on Audrust leitud kassitüdruk, kes Pärnu loomade varjupaika jõudis mullu juulis. Kaunilt vöödilise ja siidpehme kasukaga triibik otsib kodu detsembri lõpust.

Elu on kassitüdrukut ilmselt karmilt kohelnud, kuna esialgu oli tema reaktsioon inimese suhtes hirm ja ta oli valmis käpahoobiks.

Hoiukodus, kus väiksekasvuline kassike elab, on mitu kuud hoolega tegeldud tema sotsialiseerimisega.

Nelja kuuga on Margaret õppinud, et inimkäsi ei taha sugugi haiget teha ja käpaga hirmutada pole vaja. Ta tuleb hea meelega uksele “kurnäu” ja miilustamisega tervitama. Julgust paisessiooniks jagub tal juba kümmekonnaks minutiks. “Ta eelistab piki karva silumist, sügamine ja soengu sassi ajamine ei ole lubatud!” täpsustas Pärnu loomade varjupaiga administraator Ly Uint.

Oma kodust unistav kass oskab kasutada nii liivakasti kui kratsimispuud.
Oma kodust unistav kass oskab kasutada nii liivakasti kui kratsimispuud. Foto: Pärnu loomade varjupaik

Mõningase tutvuse järel proovib Margaret istuva inimese sülle pugeda ja end natukeseks pikutamagi sättida. Noorele kassile kohaselt on ta vilunud nii individuaalpallimängudes kui osav suleridvaga paarismängus. Ka tunneb ta tubaseid kombeid: käib eeskujulikult liivakastis ja kraabib kraapimisposti.

Margaret on kiibitud, vaktsineeritud, steriliseeritud ja saanud parasiiditõrje. Nurrumootoriga tutvumiseks saab täita sooviavalduse varjupaiga kodulehel, helistades numbril 524 6705 või kirjutades parnu@varjupaik.ee.

Möödunud suvel, kui Margaret varjupaika jõudis, võis aimata, et sel kassil on põhjust inimest karta. Oma üleelamisi teab vaid tema ise.
Möödunud suvel, kui Margaret varjupaika jõudis, võis aimata, et sel kassil on põhjust inimest karta. Oma üleelamisi teab vaid tema ise. Foto: Pärnu loomade varjupaik
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles