Tori kirikus kajas Kosovo veterani laul

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy

Toris Eesti sõjameeste mälestuskiriku ees lehvisid veteranipäeval mastis kodumaa trikoloori kõrval Poola, Suurbritannia, Ameerika Ühendriikide ja Läti Vabariigi lipp, sest nende riikide esindajad võtsid osa tavaks kujunenud mälestusteenistusest ja tulede teelesaatmisest, meenutamaks eestlaste muistset vabadusvõitlust.

Keskpäeval teenistuse alguse ajaks täitsid kirikulised viimse kui pingikoha. Veterani- ja jüripäeva jumalateenistusel teenis Kaitseliidu kaplaniteenistus eesotsas peakaplan Peeter Paenurmega. Kõneles kaitseminister Hanno Pevkur, pintsakurevääril sümboolne sinilillemärk. Minister alustas belletristiliselt kevadest ja jüripäevast ning viis jutu karmi tegelikkusse, rääkis Ukraina sõjast, muutunud maailmast ja Eesti kontekstis liitlassuhete väärtusest. Pevkur meenutas, et üle 3000 kaitseväelase on käinud rahutagamise missioonidel ja nimetas järgmiste suundumist Iraaki.

Pevkur lõpetas jutu sõjameeste kaitsepühaku Püha Jüri kui kurjuse üle lõpliku võidu saavutamise sümboliga ja kinnitas, et meie suurim väärtus on vabaduse aade.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles