Aivar Mäe lahkub vallavanema ametist

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Augusti keskpaigast hakkab Aivar Mäe taas juhtima Vanemuise teatrit.
Augusti keskpaigast hakkab Aivar Mäe taas juhtima Vanemuise teatrit. Foto: Mailiis Ollino

Põhja-Pärnumaa vallavanem Aivar Mäe teatas, et lahkub ametist selle aasta augustis.

Vanemuise teatri nõukogu tegi Aivar Mäele pakkumise tulla teatri juhiks. Senine vallavanem on pakkumise üle pikalt mõelnud ja otsustanud asuda Vanemuise nõukoguga läbi rääkima. “Olen tänulik selle aja eest, mil olen vallavanemana saanud oma koduvallas toimetada. Olen kohtunud inimestega väga erinevatelt elualadelt, eri huvide ja vaadetega, kuid liitvaks lüliks on olnud meie ühine soov arendada ja edendada meie valda. Annan endast kõik, et tagada sujuv üleminek ja jagada oma teadmisi uue vallajuhiga,” rääkis Mäe.

Vallavolikogu esimees Ülle Vapper sõnas, et Mäe on teinud suurepärast tööd Põhja-Pärnumaa kogukonna heaks ning tema pühendumus ja juhtimisoskused on kaasa aidanud valla arengule ja edule. Vald on selle eest väga tänulik. “Kindlasti ei jää vald juhtimata ja selleks ajaks, kui Aivar Mäe lahkub, leiame kindlasti väärilise kandidaadi,” lausus volikogu juht.

Aivar Mäe valiti vallavanemaks mullu 27. juulil. Enne teda juhtis Põhja-Pärnumaa valda üle poole aasta Rein Kontus.

Mäe jätkab ametis kuni suve lõpuni.

Sihtasutus Teater Vanemuine nõukogu määras eile sihtasutuse juhatuse liikme, teatrijuhi ametisse Aivar Mäe. Teatrijuht asub ametisse 15. augustil 2023 üheks aastaks, mille järel korraldatakse uus avalik konkurss.

Esimene avalik konkurss ebaõnnestus, mille järel pöördus Vanemuise nõukogu, lähtudes etendusasutuste seadusest, kultuuriministri poole palvega saada õigus teatrijuht ametisse määrata ja aasta pärast korraldada uus konkurss.

Enne otsuse tegemist kuulas nõukogu ära ka Vanemuise teatri esindajate, sealhulgas kolme loomingulise juhi arvamuse.

Nõukogu esimees Urmas Klaas tõi esile Mäe tugeva visiooni arendada Vanemuiset kui mitmežanrilist teatrit. “Teater on teinud väga head tööd ja siit on hea ideerohkelt jätkata Eestis ainulaadse ja väga olulise mitme žanri teatri arendamist. Tänan senist tearijuhti Kristiina Alliksaart panuse eest Vanemuise teatri juhtimisse rasketel kriisiaastatel,” lausus Klaas..

Mäe tõdes, et eelmisel korral, 2003. aastal Vanemuise teatrit juhtima tulles olid teatris väga keerulised ajad, mis ühise jõupingutusena said ületatud. “Seekord tulen ma juhtima väga heas seisus teatrit – teatrit, kus on suur loominguline potentsiaal ning publikust tulvil saalid. See kõik saab minna vaid veel paremaks. Minu lugupidamine ja tänu Kristiina Alliksaarele, et ta tõi teatri edukalt läbi nende kriisiaastate!” ütles Mäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles