Graafik Alaealiste laste ema vaatab päevas televiisorit keskmiselt 84 minutit

Copy
Naised, kellel ei ole alaealisi lapsi, vaatavad päevas telerit keskmiselt 135 minutit.
Naised, kellel ei ole alaealisi lapsi, vaatavad päevas telerit keskmiselt 135 minutit. Foto: Arvet Mägi

Emadepäeva eel vaatasid statistikaameti analüütikud, mida näitavad hiljutise rahvaloenduse ja ajakasutuse uuringu andmed Eesti emade kohta.

Näiteks selgus, et rahvaloenduse andmetel elab Eestis 2021. aasta lõpu seisuga 424 224 ema. 32,4 protsenti emadest kasvatab vaid poisslapsi, ainult tüdrukuid kasvatab 31,3 ja mõlemaid 36,3 protsenti emadest.

Eestis elab viimase rahvaloenduse seisuga 125 ema, kes on vähemalt 100aastased. Veidi üle neljandiku (26 protsendi) emade kõik lapsed on alaealised.

Statistikaameti ajakasutuse uuringu andmetel vaatab alaealiste laste ema päevas televiisorit keskmiselt 84 minutit ja loeb raamatut 23 minutit. Kusjuures naised, kellel ei ole alaealisi lapsi, vaatavad päevas telerit keskmiselt 135 minutit ja saavad raamatulugemist nautida 42 minutit. Seda aega jääb vastavalt 51 ja 19 minutit rohkem kui alaealiste lastega emadel.

Ühtlasi ilmnes sellest uuringust, et koristamisele kulutavad alaealiste laste emad umbes niisama palju aega kui väikeste lasteta naised: vastavalt 39 ja 38 minutit. 43 protsenti emadest on seaduslikus abielus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles