Pärnu kaasava eelarve konkurss kestab tänavu pool aastat

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Kaasava eelarve toel on Pärnu jõe äärde rajatud pump track’i rada.
Kaasava eelarve toel on Pärnu jõe äärde rajatud pump track’i rada. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnavalitsus otsustas, et suvepealinna tänavuse kaasava eelarve konkursi ideekorje toimub kolme nädala jooksul enne jaanipäeva ja rahvahääletus korraldatakse detsembris.

Nii nagu mullu, on tänavusegi Pärnu kaasava eelarve suurus 80 000 eurot, millest 50 000 eurot jagatakse keskuslinnast pakutavate ideede teostamiseks ning iga osavalla parimate ideede elluviimiseks on ette nähtud 10 000 eurot.

Esitatava idee minimaalne suurus on 3000 eurot, idee esitamisel tuleb märkida selle eeldatav maksumus.

Esitatud ideid hindab komisjon, kes valib neist välja teostatavad, lähtudes idee positiivsest mõjust linnaruumile ja elanike kogukonnatundele ja selle teostatavusest järgmise eelarveaasta jooksul.

Konkursi tingimuste järgi ei tohi idee olla vastuolus heade kommete ega õigusaktidega, selle teostus ei tohi tekitada ebamõistlikke kulusid linna järgnevate aastate eelarvetele.

Pärnu linnavalitsuse ettevõtluse spetsialisti Karl-Ott Juhansoni sõnutsi on tänavusel kaasava eelarve konkursil võrreldes varasemaga mõni uuenduski.

Näiteks idee eelarvesse esitamisel peab pärnakas vähem detailset informatsiooni jagama. Idee esitamiseks on vaja kirja panna vaid idee esitaja nimi ja kontaktandmed, idee nimetus ja kirjeldus, asukoht ja eeldatav maksumus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles