Pärnu kolmanda silla ehitamine sai rohelise tule (2)

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu Raba–Laia tänava silla ehitusleping sõlmitakse sel nädalal ja kui lubatud tähtaegadest kinni peetakse, valmib sild 2025. aasta kevadel.
Pärnu Raba–Laia tänava silla ehitusleping sõlmitakse sel nädalal ja kui lubatud tähtaegadest kinni peetakse, valmib sild 2025. aasta kevadel. Foto: Urmas Luik

AS Merko Ehitus Eesti ja OÜ KMG Infra jätsid Pärnusse Raba ja Laia tänava vahele kavandatava silla projekteerimise ja ehitamise hankekonkursil rahandusministeeriumi riigihangete vaidlustuskomisjoni otsuse vaidlustamata, mis annab Pärnu linnavalitsusele rohelise tule sõlmida konkursi võitnud OÜ Inf Infra ja AS EG Ehitusega ehitusleping.

Pärnu linnavalitsus ei viivita ja kuulutas juba kolmapäevaks välja 26,7 miljoni eurose maksumusega suurehitise piduliku allkirjastamise, kus osalevad linnapea Romek Kosenkranius, abilinnapea Meelis Kukk, Inf Infra juhatuse liige Robert Sinikas ja EG Ehituse juhatuse liige Rein Rätsep.

Hanketingimuste järgi tuleb pakkujal rajada kolme sõiduraja ja kergliiklusaladega sild koos mahasõitudega Raba ja Laiale tänavale. Sild peab arhitektuurselt sobituma ümbritseva linnaruumiga ja andma Pärnule äratuntava maamärgi.

INF Infra ja EG Ehitus lubasid kaheksa kuud kestnud projekteerimise ja ehitamise hankekonkursil rajada silla 22 kuuga, küsides selle eest 26,7 miljonit eurot. See oli viie osalejaga konkursi odavaim pakkumine.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles