Firmajuht jäi endise leivaisa ees lõplikult süüdi ja peab hüvitama üle 100 000 euro

Sirle Matt
, reporter
Copy
Pärnu REV Ehitus võitis kohtus lõplikult oma endist juhti ja hakkab nüüd väljamõistetud summat talt kohtutäituri abil nõudma.
Pärnu REV Ehitus võitis kohtus lõplikult oma endist juhti ja hakkab nüüd väljamõistetud summat talt kohtutäituri abil nõudma. Foto: Urmas Luik

Poolteise kuu eest jõustus kohtu lõplik otsus, et kaks aastat ehitusfirmat Pärnu REV Ehitus tüürinud Andres Keskülal tuleb kunagisele tööandjale hüvitada 95 000 euro ulatuses tekitatud kahju ja peale selle viivised.

Kohtuvaidlus sai alguse 2018. aastal, kui ehitusfirmas REV avastati, et Pärnu Aisa tänava villa ehitustööde eest polnud raha laekunud. Samal ajal ütles tellija, et maksis ära.

Selgus, et Pärnus Aisa tänavale ehitatud villa ehitustöö eest esitas tellijale arve 69 000 eurot hoopis Kesküla endaga seotud äriühing Eleks Invest OÜ. Kuigi tööd tegi REV ja raha oleks pidanud laekuma hoopis talle. Samuti ei jõudnud REVini 26 000 eurot sularaha, mis maksti sama maja ehituse eest. Kesküla vaidles kohtus, et 69 000 suurune arve polnud Aisa tänava villa eest: tema firmal Eleks Invest ja villa tellijal oli samal ajal muidki koostööprojekte. Ent tõendeid hinnates jõudsid nii Pärnu maakohus kui hiljem ringkonnakohus järeldusele, et Kesküla esitas Eleks Invest OÜ nimel arve siiski villa ehitustööde eest, misjärel tellija selle summa ka tasus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles