Lääneranna vallavolinikel avaneb neljapäeval võimalus koolide sulgemise otsus tühistada

Sirle Matt
, reporter
Copy
Raul Oberschneideri (paremal) nägemuse järgi tuleb Lihula gümnaasium enne valmis ehitada. Siis on näha, millise kandi inimesed eelistavad oma lapsi sinna panna ja milline väikekool päriselt tühjaks jookseb.
Raul Oberschneideri (paremal) nägemuse järgi tuleb Lihula gümnaasium enne valmis ehitada. Siis on näha, millise kandi inimesed eelistavad oma lapsi sinna panna ja milline väikekool päriselt tühjaks jookseb. Foto: Madis Veltman

Rahvasaadik Raul Oberschneider esitas Lääneranna vallavolikogule eelnõu tunnistada kehtetuks märtsis vastu võetud haridusasutuste ümberkorraldamise otsus, mis sulgeks juba sellest sügisest kaks väikest maakooli, kärbiks ühe neljaklassiliseks ja veel kaks tulevast sügisest kuueklassiliseks.

Eelnõu esmane eesmärk on Oberschneideri sõnutsi taastada usaldus ja koostöö vallavalitsuse ja elanike vahel. Koolide sulgemise otsusest alguse saanud tüli ei lahtu üleöö. Edasine koostöö on voliniku hinnangul häiritud ka siis, kui otsapidi kohtusse jõudnud vaidlused saavad seal lahenduse.

Volinik nimetas veel, et sulgemise otsus tehti kiirustades ja sedavõrd suurt muutust ei suudetud inimestele põhjendada. Isegi siis, kui järgmistel valimistel saavad Lääneranna volikogusse väikeste maakoolide poolehoidjad, on sulgemisi tagasi pöörata ülikeeruline. “Kui mitte öelda võimatu, mõne asja puhul,” mainis ta.​

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles