Mürgise suitsuga tossutaja tõmbas endale sekeldused kaela

Pärnu Postimees
Copy
Päästjad kustutasid Aruvälja külas tünnis põletatud vanad rehvid ja eterniidi ja teavitasid keskkonnaametit.
Päästjad kustutasid Aruvälja külas tünnis põletatud vanad rehvid ja eterniidi ja teavitasid keskkonnaametit. Foto: Lääne päästekeskus

Päästjad tegid pikkade pühade ajal Pärnumaal 26 lõkkepatrulli, mille käigus ühtegi tuleohutusnõudeid eiravat lõket neile silma ei hakanud, kuid korra pidid nad tõmbama pidurit rehvipõletamisele ja korra paluma kustutada hoonele liiga lähedale tehtud lõke.

Laupäeva õhtul kutsuti päästjad Pärnu linna haldusterritooriumile Aruvälja külla, kus tünnis põletati vanu rehve ja eterniiti. Päästjad kustutasid ohtliku lõkke ja teavitasid keskkonnaametit.

Sama päeva lõunal said päästjad väljakutse Tori valda Sauga alevikku Metsvindi tänavale, kus tehti lõket. Kuigi tuld tehti eramaal, palusid päästjad lõkke kustutada, sest rikuti tuleohutusnõudeid: tuli oli aiamajast vaid kahe meetri kaugusel ja selle juures puudusid esmased kustutusvahendid.

Ehkki nädalavahetusel sadas mitmes paigas vihma, leidub Lääne regioonis jätkuvalt piirkondi, kus tuleoht on väga kõrge.

Ulatuslike tulekahjude vältimiseks on metsa- ja muu taimestiku ning turbapinnasega aladel jätkuvalt keelatud teha lõket, grillida ja suitsetada.

Lääne päästekeskuse soovituse kohaselt tuleks vältida igasugust tuletegemist ka koduaedades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles