Pärnumaalt suundus ajateenistusse üle 140 noore

Karl Hütt
, reporter
Copy
Ajateenistusse minek eelmise aasta juulis.
Ajateenistusse minek eelmise aasta juulis. Foto: Mailiis Ollino

Täna läks Pärnumaalt 142 noort 11 kuuks ajateenistusse.

Kaitseressursside ameti (KRA) peadirektor Anu Rannaveski rääkis, et KRA kutsel alustab sel nädalal ajateenistust üle 2200 noore.

Koos sõprade või klassiga läheb ajateenistusse üle 600 kutsealuse. “See näitab noorte tahet planeerida ajateenistus teadlikult oma eluplaanidesse ja läbida see esimesel võimalusel ning teha seda üheskoos,” märkis ta ja lisas, et Pärnumaaltki otsustas mitu sõpruskonda ja klassi minna kaitseväkke üheskoos.  

Rannaveski sõnutsi on positiivne, et järjest rohkem noori tuleb ajateenistusse vabatahtlikult. “Vabatahtlikult teenistust alustavate noorte osakaal on jätkuvalt tõusuteel, nüüdsel juulikutsel alustab teenistust omal algatusel rekordilised 71 protsenti noortest,” täpsustas ta. 

Juulikutse kestab 11 kuud ja selle käigus õpetatakse välja tulevased juhid, erialaspetsialistid ja autojuhid. Teenistust alustatakse diviisi 1. jalaväebrigaadis, diviisi 2. jalaväebrigaadis, diviisi logistikapataljonis, diviisi staabi- ja sidepataljonis, diviisi suurtükiväepataljonis, erioperatsioonide väejuhatuses, küberväejuhatuses, mereväes, sõjaväepolitseis ja toetuse väejuhatuses. 

Enamik ajateenistusse asuvaid noori on vähemalt keskharidusega ja omab B-kategooria juhiluba. Teiste hulgas astub juulis ajateenistusse 36 naist. Välismaalt tuleb ajateenistusse 11 noort. 

Ajateenistusse kutsutakse kolm korda aastas. Järgmine kutsumine toimub oktoobris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles