Pärnus kasvasid palgapakkumised keskmisest kiiremini

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Raha.
Raha. Foto: Urmas Luik

Töökuulutustes pakutav keskmine brutopalgavahemik oli esimesel poolaastal 1481–1947 eurot, mida on 13 protsenti rohkem kui 2022. aastal, näitab töökuultuste portaali CV Keskuse statistika.

Asukoha järgi kasvasid palgapakkumised keskmisest kiiremini Lääne-Eestis (sealhulgas Pärnus), kerkides aastaga 17 protsenti. Pealinnas oli pakutava palga kasv 14, Tartus 12, Kesk-Eesti maakondades kümme ja Ida-Eestis üheksa protsenti.

Tänavu aasta esimeses pooles oli tippspetsialistide ja keskastmejuhtide tööpakkumiste keskmine pakutav palgavahemik 2170–2728 eurot. Keskastmespetsialistide ja kontoritöötajate tööpakkumistel oli see 1724–2461 eurot ning oskustöölisi ja kutsetöötajaid värbavatel tööpakkumistel 1471–1908 eurot. Teenindus- ja müügitöötajatele pakutavad palgad algasid 1089 eurost ja ulatusid 1414 euroni.

Pärnumaa keskmine palk

Statistikaameti andmetel oli keskmine brutokuupalk tänavu esimeses kvartalis Pärnumaal 1384 eurot, mis on 34 euro võrra vähem kui eelmise aasta viimases kvartalis ja 162 euro võrra rohkem kui aasta tagasi samal ajal.

Allikas: statistikaamet

“Pakutav palk kerkis aastaga kõige kiiremini tippspetsialistidele suunatud tööpakkumistel, ulatudes koguni 17 protsendini,” kirjeldas vastseid suundumusi tööturul cvkeskus.ee värbamisosakonna juht Grete Adler.

Teistest ametirühmadest tunduvalt vähem on palgapakkumised kerkinud abitöötajatele mõeldud töökuulutustel, kus pakutava palga kasv oli esimesel poolaastal kuus protsenti. Oskustöölistelegi pakutava palga kasv jäi tagasihoidlikumaks, kerkides aastaga seitse protsenti.

Sektorite kaupa kerkisid palgapakkumised enim finants-, pangandus-, telekommunikatsiooni- ning haridus- ja teadusvaldkonnas.

Kaks sektorit, kus palgapakkumised esimesel poolaastal langesid, olid ehitus ja turism.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles