Politsei pidas kinni Pärnu oletatavad mündivargad

Pärnu Postimees
Copy
Autopesula mündihoidla. Foto on illustratiivne.
Autopesula mündihoidla. Foto on illustratiivne. Foto: Ants Liigus

Politsei tabas kaks meest, keda kahtlustatakse juunis ja juulis Pärnus mündipesulate automaatidest raha varastamises.

Kolmest autopesulast öösel müntide varastamises kahtlustatakse 33- ja 34aastast meest. 25. juunil kell 4 varastati Riia maantee pesula mündiautomaadist ligemale 400 eurot, 26. juunil kella 1.20 ajal Pärlimõisa tee pesulast samuti umbes 400 euro ja 4. juulil kella 3 ajal Kellukese teelt ligikaudu 1000 euro väärtuses münte.

Pärnu politseijaoskonna väärtegude ja varavastaste kuritegude uurija Lennart Pulk rääkis, et praegustel andmetel kangutasid mehed müntidele ligipääsemiseks lahti automaatide juhtpaneelid ja kolme automaadi lõhkumisega tekitasid ettevõtetele kokku ligemale 10 000 eurot kahju. “Vargad saime kindlaks teha ühest küljest tänu turvakaameratele, teisalt aitas kaasa see, et mehed jätsid sündmuspaigale maha asju, mis olid meile nende isiku kindlakstegemisel abiks,” avaldas Pulk.

Pulga sõnutsi peeti üks kahtlustavatest, 33aastane mees kinni 27. juulil. Kuivõrd ta on korduvalt pannud toime varavastaseid kuritegusid, taotles prokuratuur tema vahi alla võtmist, sest on alust arvata, et vastasel juhul jätkab ta kuritegudega. Kohus võttis mehe vahi alla 28. juulil.

Teise, 34aastase mehe pidas politsei kinni 3. augustil. Ta kuulati kahtlustatavana üle ja kohtueelne menetlus jätkub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles