Riia maanteele tuleb roheline laine

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu Riia maantee ja Tammsaare puiestee ristmik on üks kohtadest, kust rohelise laine ajal peatumata läbi pääseb.
Pärnu Riia maantee ja Tammsaare puiestee ristmik on üks kohtadest, kust rohelise laine ajal peatumata läbi pääseb. Foto: Urmas Luik

Homsest töötavad Pärnu Riia maantee valgusfoorid rohelise lainena, et sõit Pika tänava ristmikust Kaubamajakani senisest sujuvamalt kulgeks.

Foorid on seadistatud nii, et autoga oleks võimalik läbida vahemaa keskmiselt 45kilomeetrise tunnikiirusega vahepeal peatumata. Esmane seadistus on tehtud suvise liiklusvoo järgi ja esmaspäevast, 4. septembrist hakatakse seda kohandama kooli algusega seotud sügisese liiklustihedusega. Liiklust jälgitakse paar nädalat ja vajadusel muudetakse fooriprogrammi.

Roheline laine arvestab sellega, et liiklusvoog erineb päeva jooksul. Foorid on seadistatud nii, et hommikul oleks mugavam linna sõita, päeval on arvestatud linnasisese liiklusega ja õhtul soovivad paljud autojuhid linnast välja sõita.

Varem takistas autode katkematut liikumist Riia maantee ja Liiva tänava ristmiku juures asuv reguleerimata ülekäigurada. Nüüd on sinnagi paigaldatud foorid.

“Roheline laine on autojuhtidele mugavam ja keskkonnasõbralikum,” sõnas Pärnu linnavalitsuse liikluse peaspetsialist Toomas Tammela.

Fooride seadistamiseks ja Liiva tänava ristmikule valgusfooride paigaldamiseks kulus koos käibemaksuga 58 980 eurot. Töö tegi osaühing Traffest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles