Pillimehed elustavad Raimond Valgre loomingu

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
“Valgre kuulub rahvale,” kinnitas projektijuht Merle Jantson, kelle mõtet tähistada helilooja 110. sünniaastapäeva muusikute vaba lavaga toetavad üritusepaigas Café Grandis Riina Rand (vasakul) ja Enn Rand.
“Valgre kuulub rahvale,” kinnitas projektijuht Merle Jantson, kelle mõtet tähistada helilooja 110. sünniaastapäeva muusikute vaba lavaga toetavad üritusepaigas Café Grandis Riina Rand (vasakul) ja Enn Rand. Foto: Silvia Paluoja

Pärnuga seotud Raimond Valgre muusika elustavad pillimehed, kes laupäeval, 7. oktoobril aitavad Café Grandis kaasa tava sünnile, sest sel päeval möödub 110 aastat helilooja sünnist.

Mainitud kuupäeval ootavad Valgre loomingu esitajaid kohvikus klaver, kaks akordioni ja kitarr ning võib tulla oma pilligagi, et esitada Valgre aegumatut loomingut. Mõtte algataja on mitme üleriigilise ja kohaliku kultuurisündmuse idee autor Merle Jantson, mõttekaaslased ettevõtjad Riina ja Enn Rand kui toimumiskoha pererahvas.

Enn Rand rääkis, et suvel Koidula pargis kirjandusfestivali ajal mainis Merle Jantson, et tähistaks Valgre sünniaastapäeva väärikalt, sest Valgre oli Pärnuga seotud nii enne kui pärast sõda. Mõte kõnetas juba varemgi ja “Palju õnne, Raimond!” hakkas kuju võtma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles