Häädemeeste vald otsib teist korda ideed 10 000 euro kulutamiseks

Pärnu Postimees
Copy
Et idee teoks saaks, peab seda toetama vähemalt 200 valla elanikku.
Et idee teoks saaks, peab seda toetama vähemalt 200 valla elanikku. Foto: Arvo Meeks

Häädemeeste vald otsib teist korda kuni oktoobri lõpuni ideid, mida võiks järgmisel aastal teha 10 000 euroga. Eelmise aasta konkurss luhtus, kuna ükski idee ei saanud nõutud hääli täis.

Kaasava eelarvega antakse kohaliku kogukonna liikmetele võimalus vallaeelarve koostamisel teatud summa asjus kaasa rääkida, teha ettepanekuid valla elu edendamiseks ja osaleda hääletusel, selgitamaks välja parimad ideed.

Kaasava eelarve objekt peab pakkuma avalikku huvi, olema vallas avalikus kasutuses ja sellest ei tohi tekkida ebamõistlikke kulutusi valla järgnevate aastate eelarvetesse. Kui objekt on avalikes huvides kasutatav investeering ja selle omanik ei ole Häädemeeste vald, sõlmitakse objekti omanikuga avaliku kasutamise kokkulepe idee elluviimisele järgnevaks viieks aastaks.


Möödunud aastal pakuti välja näiteks sellised mõtted: Treimani küla valgustuse uuendamine, Männiku tänava tänavavalgustus, võrkpalliplats Häädemeeste keskkooli kooliaeda, Häädemeeste suveaia laululava esisele platsile teisaldatavad istumispingid, statsionaarne automaatne elektrigeneraator Treimani klubi puurkaevpumplale, Kihnulaiu rand ja Uulu staadionile kahe varjualuse soetamine. Enim hääli sai Uulu staadionile varjualuste soetamise idee, mis kogus 115 inimese poolehoiu. Nõutud 200 häält ei saanud ükski objektidest, mistõttu konkurss luhtus.

Kui oktoobri lõpuks on ideed esitatud, tutvustatakse neid vallalehes. 20. novembrist kuni 3. detsembrini toimub elektrooniline rahvahääletus ja oma poolehoidu saab näidata iga vähemalt 16aastane vallakodanik. Isikud, kellel ei ole arvutikasutamise võimalust, saavad hääletada Häädemeeste raamatukogus, Massiaru haruraamatukogus, Treimani haruraamatukogus, Võiste raamatukogus ja Uulu raamatukogus lahtiolekuaegadel.

Elluviimisele kuulub idee või ideed, mis taas kord saab või saavad vähemalt 200 häält. Aasta jooksul tuleb idee teoks teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles